Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkie (wolne) ładowanie telefonu Samsung galaxy s24 FE.

(Temat utworzony: tydzień temu)
222 Wyświetlenia
Inaaaxx
Explorer
Opcje
Cześć, mam problem z ładowaniem nowego telefonu samsung galaxy s24 FE. Podpinając ładowarkę przybliżony czas ładowania pokazuje na 2,5 h, jednak zaraz, po chwili czas wzrósł najpierw do 3h a potem do ponad 4. Nie jest to jednorazowa sytuacja i nie wiem jaka może być przyczyna. Mam włączone szybkie ładowanie. 
0 Like
14 Odpowiedzi
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Serwus. Spróbuj wyjąć I włożyć wtyczkę usbc ponownie w trakcie ładowania po tym, jak zwolni. Wypróbuj też inny kabel i/lub ladowarkę. Zrob czyszczenie partycji tymczasowej (wipe cache partition)...
DeejvGames
Student
Opcje
Czy używasz ładowarki o mocy 25W?
0 Like
Inaaaxx
Explorer
Opcje
Właśnie ta z której korzystam ma 18W, ale poprzedni, starszy telefon ładował się na niej normalnie, w około 1,5h.
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
18W? Co to za ładowarka? Żeby optymalnie wykorzystać parametry ładowania ładowarka powinna obsługiwać standard samsunga PD3 z PPS. A i tak nawet z tym protokolem nigdy nie są wykorzystywane pełne natężenie prądu i moc danej ładowarki. Zakładam, że w tym przypadku telefon pobiera max 10W. Stąd takie czasy ładowania...
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@Inaaaxx
To nowy telefon? Jeśli tak to polecam zakup oryginalnej ładowarki i używania oryginalnego kabla. Problemy z ładowaniem znikną.
Inaaaxx
Explorer
Opcje
Tak, to nowy telefon i właśnie nieoryginalna ładowarka, która też do najnowszych nie należy.
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Nowa ładowarka 25W Samsunga kosztuje około 80 zł i starczy na lata, kabel był w zestawie z telefonem. Czas wymienić stare graty 😉
Inaaaxx
Explorer
Opcje
To prawda... Dzięki za pomoc! 😌
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Inaaaxx, Ten telefon powinien być ładowany 25W adapterem EP-TA800 lub EP-T2510.