Hej. Czy ktoś wie jak wyłączyć tłumaczenie chatu na whatsapp dla danej osoby? Wiem jak wyłączyć dla całego whatsapp ale jak dla konkretnego odbiorcy nie umie...
W telefonie: Settings> advanced features > advanced intelligence > samsung keyboard> chat translation > manage apps. A później musisz w whatsapp na poziomie chatu z dana osoba kliknąć w ikonę 3 gwiazdki i tam wybierasz [chat translation]
Nie mogę niczego przełączyć w ustawieniach tłumaczenia na żywo podczas rozmowy telefonicznej, bo poza włącznikiem głównym tej funkcji, wszystkie pozostałe mam wyszarzone.
Przy pierwszym konfigurowaniu tych funkcji miałem do nich dostęp. Teraz z jakiegoś powodu nie mam. Co ciekawe, w trakcie rozmowy telefonicznej na ekranie połączenia mogę wywołać funkcję tłumaczenia i ona działa. Nie działają tylko przełączniki w ustawieniach. Wszystkie pozostałe funkcje dotyczące tłumaczeń tekstów, czy tłumaczenia F2F działają normalnie.
Czy ktoś ma z tym podobny problem? Jakieś pomysły?
Mam zaciągnięte pliki języków na telefon (skasowałem i ściągnąłem je ponownie). Czyściłem cache aplikacji telefon. Mam wyłączone lokalne przetwarzanie funkcji AI - zmiana tego ustawienia nie ma wpływu na opisywany problem. Na razie skończyły mi się pomysły.
Dobra, nieaktualne. Miałem telefon ustawiony w tryb samolotowy z włączonym WiFi i aktywnym VoWiFi, więc mogłem normalnie nawiązywać rozmowy. Ale zmiana opcji o których pisałem powyżej jest możliwa tylko z wyłączonym trybem samolotowym. Ale siara, ale może się komuś przyda ta informacja. A Samsung mógłby swoją drogą dać jakiś komunikat dla takich Zenków jak ja, że zmiana jest możliwa tylko w trybie połączenia z siecią komórkową, a nie tylko przez VoWiFi.