Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tłumacz AI

(Temat utworzony: 25-01-2024 10:47 PM)
5388 Wyświetlenia
Danny8708
Journeyman
Opcje
Cześć,
Mam pytanko do osób do których dotarły tel S24.
Po uruchomieniu tel widziałem dostępna apliakcje Tłumacz AI która była prezentowana na prezentacji produktu. 
Nawet tego tłumacza uruchomiłem.
Następnie przeniosłem dane i ustawienia z S22. 
Po przeniesieniu danych aplikacja mi zniknęła.
Może mi ktoś potwierdzić że w S24 jest nadal dostępny Tłumacz AI?
0 Like
68 Odpowiedzi
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Na razie nie ma co marzyć o nowych funkcjach, pierwsze poprawki to będą naprawiać co nie działa prawidłowo.
0 Like
Rudi97
Helping Hand
Opcje
No tak
0 Like
seb88
Journeyman
Opcje
Hej. Czy ktoś wie jak wyłączyć tłumaczenie chatu na whatsapp dla danej osoby? Wiem jak wyłączyć dla całego whatsapp ale jak dla konkretnego odbiorcy nie umie...
0 Like
xpromar
Voyager
Opcje
Weź mi wytłumacz jak to włączyć 🤣🤣🤣🤣 to może zorientuję się jak to wyłączyć.
seb88
Journeyman
Opcje
W telefonie: Settings> advanced features > advanced intelligence > samsung keyboard> chat translation > manage apps.
A później musisz w whatsapp na poziomie chatu z dana osoba kliknąć w ikonę 3 gwiazdki i tam wybierasz [chat translation]
xpromar
Voyager
Opcje
Ok czyli to ma służyć tłumaczeniu w każdym języku czy jest jakaś pula?
0 Like
seb88
Journeyman
Opcje
Jest określona pula. Kilkanaście języków
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Nie mogę niczego przełączyć w ustawieniach tłumaczenia na żywo podczas rozmowy telefonicznej, bo poza włącznikiem głównym tej funkcji, wszystkie pozostałe mam wyszarzone. 

image

Przy pierwszym konfigurowaniu tych funkcji miałem do nich dostęp. Teraz z jakiegoś powodu nie mam. Co ciekawe, w trakcie rozmowy telefonicznej na ekranie połączenia mogę wywołać funkcję tłumaczenia i ona działa. Nie działają tylko przełączniki w ustawieniach. Wszystkie pozostałe funkcje dotyczące tłumaczeń tekstów, czy tłumaczenia F2F działają normalnie. 
Czy ktoś ma z tym podobny problem? Jakieś pomysły? 
Mam zaciągnięte pliki języków na telefon (skasowałem i ściągnąłem je ponownie). Czyściłem cache aplikacji telefon. Mam wyłączone lokalne przetwarzanie funkcji AI - zmiana tego ustawienia nie ma wpływu na opisywany problem. Na razie skończyły mi się pomysły. 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wyłączyć i włączyć telefon.
0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Dobra, nieaktualne. Miałem telefon ustawiony w tryb samolotowy z włączonym WiFi i aktywnym VoWiFi, więc mogłem normalnie nawiązywać rozmowy. Ale zmiana opcji o których pisałem powyżej jest możliwa tylko z wyłączonym trybem samolotowym.
Ale siara, ale może się komuś przyda ta informacja. A Samsung mógłby swoją drogą dać jakiś komunikat dla takich Zenków jak ja, że zmiana jest możliwa tylko w trybie połączenia z siecią komórkową, a nie tylko przez VoWiFi.
0 Like