Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s24 ultra bateria

(Temat utworzony: 25-01-2024 02:25 PM)
23837 Wyświetlenia
Kamis22
Apprentice
Opcje
Cześć jak tam u was wytrzymuje bateria zadowoleni czy są jakieś zaskoczenia co do szybkości uciekania procentów? 

533 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odczekaj kilka dni i daj znać czy coś się zmieniło. Jeżeli nie to będziemy szukać rozwiązania.

BrasQ
Navigator
Opcje
Dzień dobry,

Posiadam nowy telefon Samsung Galaxy, który niestety bardzo krótko działa na baterii. W ciągu zaledwie trzech i pół godziny na włączonym elranie bateria rozładowała się do 50%. Telefon został skonfigurowany poprzez przeniesienie danych ze starego urządzenia, w tym ustawień.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Z poważaniem,
Damian
BrasQ
Navigator
Opcje
Chciałbym jeszcze dodać, że posiadam telefon od tygodnia
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BrasQ, Widocznie przy przenoszeniu danych z poprzedniego urządzenia musiały powstać jakieś błędy. Najlepiej będzie, gdy przywrócisz ustawienia fabryczne i raz jeszcze skonfigurujesz telefon, ale tym razem bez przywracania kopii.

BrasQ
Navigator
Opcje
Poczekam na inną propozycję rozwiązania problemu, ponieważ nie mam czasu, żeby wszystko w telefonie od nowa konfigurować
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BrasQ, Patrzałeś jak prezentują się statystyki zużycia energii ? Która aplikacja/proces według nich pobierają najwięcej energii ?

BrasQ
Navigator
Opcje
Cała historia zużycia baterii oraz zużycia energii przez aplikację jest nieadekwatna do tego, co faktycznie jest zużyte.

Tak samo pozostało czas pracy na baterii wskazuje. Mi na dwanaście godzin przy dwudziestu dziewięciu procentach są faktycznie, to wydaje mi się, że. Za 2h to zużyje
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę pamiętać że przy przenoszeniu aplikacji jak i szczególnie ustawień że starego telefonu często przenosimy też jego błędy. Zawsze na serwisie proponujemy przenieść tylko kontakty, zdjęcia i SMS-y a resztę zainstalować ręcznie. Jeśli telefon jest nowy bateria uczy się przez kilka dni wzorców co będzie skutkować jej dziwnym zachowaniem. Duży wpływ na baterię mają też upały jak i różnego rodzaju aplikacje, typu FB, Messenger czy Tik Tok.
BrasQ
Navigator
Opcje
Co mogę zrobić bez hardersetu, żeby wizerować ustawienia telefonu. Ale żeby nie stracić atplikacji, nie stracić danych osobisty, żeby nie stracić danych logowania i tym podobno lub czy mogę coś zrobić typu wipe dalvik cashe, może to pomoże?
0 Like
SaCam
Voyager
Opcje
Tak, możesz zrobić wipe cache partition z poziomu recovery, ale tak jak poprzednicy pisali, błędy te mogą być niestety spowodowane przeniesieniem danych z poprzedniego telefonu