Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s24 ultra bateria

(Temat utworzony: 25-01-2024 02:25 PM)
23824 Wyświetlenia
Kamis22
Apprentice
Opcje
Cześć jak tam u was wytrzymuje bateria zadowoleni czy są jakieś zaskoczenia co do szybkości uciekania procentów? 

533 Odpowiedzi
josiaczek
Apprentice
Opcje
No tak ale przecież nie o to chodzi, żeby tu oszczędzać, akurat przy s24 trzeba wszędzie dokręcać kurek, żeby jako tako było. Używam jednocześnie S23U, na tych samych ustawieniach i jest niebo a ziemia.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Nie no, wiadomo że nie o to chodzi ale wolę wyłączyć niż uszkodzić wyświetlacz, jak przez 7 godzin w nocy wyświetla w tym samym miejscu godzinę.
0 Like
josiaczek
Apprentice
Opcje

Ja wychodzę z założenia, jeśli producent do tego dopuszcza to mam to gdzieś. Poza tym jest gwarancja, a że wymieniam tela praktycznie co rok, to nie ma dla mnie znaczenia

0 Like
Kuba33
Navigator
Opcje
Samsung to szrot wydawać kupę kasy na telefon ktory nie da się używać bo bateria leci w oczach masakra...
Papaj94
Pioneer
Opcje
U mnie sytuacja wygląda następująco, gdyby ktoś nadal szukał jakichś wskazówek co, jak i w miarę dobrze ustawić.

NFC, Bluetooth, Lokalizacja, UWB - wszystkie tego typu rzeczy - ciągle wyłączone, gdyż to jest zbędne, warto tylko włączać w momencie użycia;

Sieci komórkowe - 5G można wyłączyć, w zupełności wystarczy LTE;

Płynność ruchu - adaptacyjna 120HZ;

Rozdzielność ekranu - FHD+. Używałem QHD+ - osobiście nie dostrzegam żadnych różnic, zatem nie warto męczyć baterii.

Adaptacyjne oszczędzanie energii oraz bateria adaptacyjna - włączone;

Limity użycia w tle - uśpione głęboko aplikacje, których nie trzeba używać na codzień, z których nie potrzebne są wyskakujące powiadomienia, mocno zalecam, zostawić jedynie aplikacje typu messenger, instragram itp, aby na bieżąco otrzymywać wiadomości.

AOD - wyłączony, personalnie nie używam, gdyż to zbędne, a po co męczyć baterię.

Profil wydajności - lekki. Nie zauważyłem żadnych zmian pomiędzy lekkim, a standardowym;

Ładowanie baterii - max 80% - zauważyłem, że żywotność baterii na takim ładowaniu jest mocniejsza. Przekłada się to wiadomo na krótsze zużycie baterii w skali czasu, lecz uważam, że taki stan naładowania jest dużo bardziej stabilniejszy.

Za pewne wiele rzeczy pominąłem, gdyż nie pamiętam co mam jeszcze wyłączone, ale polecam zobaczyć na YouTube kanał: Przydatne Rzeczy, ustawić wszystko co poleca twórca i zapewniam, że będą efekty.

Oczywiście wipe cache partition warto zrobić, robiłem dwukrotnie.

WIFI bądź pakiet danych włączone 24/7 (zależy od miejsca pobytu dom/praca)

To tylko moja rada, nic więcej, być może ktoś z chęcią skorzysta 👌🏻 🙂.

Model: s24 ultra, SOT na ładowaniu 80% przy dużym użytkowaniu wystarcza na jakieś 7-8H, a eksploatacja trwa w godzinach 6:00 - 21:00, wówczas po 21:00 zaczynam ładowanie z poziomem baterii na pułapie ~ 10%.1709883391982.jpg
Domin123
Pathfinder
Opcje
Moja bateria w S24+ bardzo słabo trzyma i myślę sobie czy wystarczy gdybym zrobił tylko wipe cache partition czy reset do ustawień fabrycznych będzie wymagany (tak był przywracany z kopii zapasowej)
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Może Pan spróbować, ale raczej nie wystarczy ten zabieg. Jak długo posiada Pan telefon?
Domin123
Pathfinder
Opcje
Miesiąc
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A ile Panu trzyma bateria? Przywracał Pan kopie ze starego telefonu?
Domin123
Pathfinder
Opcje
Tak przywracałem kopie a tu wrzucam zdj1710099332034.jpg1710099332066.jpg
0 Like