Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24Ultra 100x zoom gorszy od tego w S23Ultra + ekran :/

(Temat utworzony: 27-01-2024 07:14 PM)
320 Wyświetlenia
Grzegorzxpll
Explorer
Opcje
1. Zbliżenie 100x aparatu w S23Ultra miażdży S24ultra.
2. Telefony za 1000 ziko mają żywsze kolory... Mam S23ultra i zestawiając kolorystykę ekranu z S24ultra to masakra nie da się na S24Ultra patrzeć tak wyprane kolory. Żadne opcje podbicia kontrastu w opcjach programisty i ustawienie ekranu na żywe kolory nic nie daje. 
3. Jedynym dla mnie plusem jest płaski ekran, niestety to nie wystarczy żeby go zostawić. Pozostaje przy S23ultra.

image
S24ultra

image
S23ultra

image
S24ultra

image
S23ultra

66 Odpowiedzi
TheVoytekBear
Explorer
Opcje

S23 Ultra nie był zły i miał Snapdragona. Nie do końca rozumiem motywację wydawania pieniędzy na kolejny telefon po roku. Ja przesiadałem się z S22 Ultra, bo chciałem się pozbyć telefonu z Exynosem, póki była szansa (według przecieków już tym roku miał być znowu w Ultra). Zanim wysłałem go do odkupu zrobiłem zdjęcia 30x zoom. S24 wypadł lepiej.

Nie mniej szkoda, że nie zostawili 10x zoom tylko z lepszym światłem (w S22U zdjęcia nawet w szary dzień wychodziły kiepskie, a w nocy dobry wychodził tylko sztuczny księżyc). Często go używałem na wyjazdach, również jako lornetki :smiling-face:

Niewątpliwy plus (w porównaniu do S22U) to tryb nocny głównego aparatu. Zaskoczyło mnie odwzorowanie kolorów, które w S22U było o wiele gorsze. Ogólnie nie jest źle, a prawdopodobnie będzie jeszcze lepiej, bo w każdym Galaxy, jaki miałem z czasem jakość zdjęć się polepszała po kolejnych poprawkach.

0 Like
TheVoytekBear
Explorer
Opcje

Samsungi zawsze się poprawiają po kilku aktualizacjach od premiery. Pamiętam zawód, jak po przesiadce z S8 na S10 zobaczyłem jakość zdjęć. Wtedy z S10 wychodziły zdjęcia po 1,5MB i dało się je oglądać tylko na telefonie bez powiększania. Potem poprawili i jeszcze z czasem pojawił się całkiem dobry tryb nocny.

W S22U Problem z WiFi 6 rozwiązali chyba dopiero po roku. Było to wkurzająca, ale widać, że cały czas pracują nad ulepszeniami.

W porównaniu do historii, jaką mam z premierowymi Samsungami, tu na razie jest nieźle. jedyny zarzut jaki miałem, to poukrywane opcje zmiany dźwięków powiadomień aplikacji (rozwiązane dzięki wskazówce na tym forum) i żenujący poziom obsługi benefitów przedsprzedażowych (na szczęście mi się finalnie udało złożyć wszystkie zaplanowane wnioski).

Może jestem za bardzo tolerancyjny dla tego, w jakim stanie wychodzą nowe flagowce, ale przesiadłem się na Samsunga z Windows Phone, gdzie Lumia 950XL była nieużywalna przez pół roku :face-with-tears-of-joy:

0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Mogę wiedzieć jakiej produkcji masz s24u? Vietnam czy Korea Południowa? Na innych forach wyblakłe ekrany występują w większości w sztukach produkcji z Vietnamu. Może to jest jakiś trop?
0 Like
Grzegorzxpll
Explorer
Opcje
Vietnam
0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Może jest coś nie tak z egzemplarzami z Viernamu? Musiał by zabrać glos ktoś kto ma wersję, Korei tak aby porownać
0 Like
Grzegorzxpll
Explorer
Opcje
Może ktoś się tutaj taki znajdzie 🤔
0 Like
Korothi
Explorer
Opcje
Hej. niektore sztuki z wietnamu maja wadliwy ekran. Odpal youtube to zobaczysz. 1 zdjecie ktos wstawil wadliwe s23 vs s24 (ultra) a 2 to zdjecie mojego wlasnego.RDT_20240127_2018185521425879212637615_1000000182_1706385120.pngIMG_20240127_203451_1000000181_1706385114.jpg
0 Like
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Kolory wyprane i rozmazane. Już wiem czemu cena nowych G jest tak niska.
0 Like
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Już poprawili w s23😁. Nie liczył bym na to, że aktualizacjami oprogramowania dodaj do doskonałości
0 Like
ForzaGigi
Voyager
Opcje
Czyli jednak ten trop może być trafny. Strasznie dziwna sytuacja, że akurat lniektore są wadliwe z Vietnamu. Ciekawe czy i te z Korei mogą być wadliwe?
0 Like