Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 ultra ładowanie

(Temat utworzony: 07-04-2025 09:51 PM)
405 Wyświetlenia
tomek181118
Explorer
Opcje
Witam,
Zauważyłem dziwna rzecz. Tel naładował się do 86% i pokazuje 30 min do końca ładowania. Jak podłączyłem to pokazywał 59 do pełnego. Czy to normalne ze tak się przedłuża ładowanie?

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. W pierwszych fazach ładowania (pierwsze kilka sekund) telefon może źle obliczyć czas do pełnego naładowania. Zostaw go podłączonego na trochę dłużej. Sprawdź również czy w ustawieniach włączone jest szybkie ładowanie. Ustawienia --> Bateria --> Ustawienia ładowania.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
konradd86
Voyager
Opcje
Tak jest, ładowanie powyżej 80% drastycznie zwalnia.
Ja mam s25 ultra i naładowanie od 80% do pełna zajmuje pół godziny.

0 Like
Rozwiązanie
relativ
Helping Hand
Opcje

Wszystko ok. Szybkość ładowania nie jest stała z różnych powodów. W końcowym etapie ładowania spadek szybkości spowodowany jest głównie zastosowaną technologią i zasadą działania baterii. Dlatego też wprowadzono wielopoziomową ochronę baterii żeby oszczędzić jej nieefektywnego i w zasadzie trochę szkodliwego ładowania.

0 Like
9 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. W pierwszych fazach ładowania (pierwsze kilka sekund) telefon może źle obliczyć czas do pełnego naładowania. Zostaw go podłączonego na trochę dłużej. Sprawdź również czy w ustawieniach włączone jest szybkie ładowanie. Ustawienia --> Bateria --> Ustawienia ładowania.
tomek181118
Explorer
Opcje
ma jakieś 10 min różnicy na dłużej Czyli wszystko ok ?
0 Like
Rozwiązanie
konradd86
Voyager
Opcje
Tak jest, ładowanie powyżej 80% drastycznie zwalnia.
Ja mam s25 ultra i naładowanie od 80% do pełna zajmuje pół godziny.
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
To zależy od ładowarki oraz temperatur. W przypadku ładowarki 15W naładowanie od 80-100% powinno zająć około 30 min (czas ten może się jeszcze wydłużyć w zależności od temperatury otoczenia oraz samego telefonu).
tomek181118
Explorer
Opcje
Mam 45w samsunga
0 Like
Rozwiązanie
relativ
Helping Hand
Opcje

Wszystko ok. Szybkość ładowania nie jest stała z różnych powodów. W końcowym etapie ładowania spadek szybkości spowodowany jest głównie zastosowaną technologią i zasadą działania baterii. Dlatego też wprowadzono wielopoziomową ochronę baterii żeby oszczędzić jej nieefektywnego i w zasadzie trochę szkodliwego ładowania.

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W zakresie 80-100% nie ma to znaczenia czy jest to ładowarka o mocy 15W czy 45W. W tym zakresie ładowanie bardzo zwalnia w celu ochrony baterii.
tomek181118
Explorer
Opcje
Dziękuję wam bardzo
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Witam
To normalne. Dzięki temu bateria nie zużywają się tak szybko.

Pozdrawiam
0 Like