Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Język telefonu/płatności Google Pay

(Temat utworzony: 21-02-2025 09:35 PM)
104 Wyświetlenia
Oberschlesier71
Navigator
Opcje
Witam. Zaobserwowałem problem z płatnościami za subskrypcje w Google Pay, gdy używa się języka śląskiego. Sytuacja wystąpiła po powrocie z UI 7 beta do UI 6.1; wcześniej ten problem nie występował. Po zmianie języka na polski problem ustąpił, ale kto chciałby zmieniać języki, aby móc za coś zapłacić? Podobna sytuacja miała miejsce z Samsung Pass - telefon wyświetlał błąd, technik niczego zdalnie nie znalazł, a pomogla zmiana języka na polski i z powrotem na śląski. Wcześniej na S21 nie zauważyłem żadnych kłopotów wspomnianej natury, natomiast teraz użytkowanie smartfonow Samsunga staje się uciążliwe. 

0 Like
2 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Oberschlesier71 Czyli problem nie jest na systemie Beta, chociaż miałeś go na urządzeniu? Resetowałeś sprzęt do ustawień fabrycznych, prawda? Sprawdź czy masz w takim wypadku aktualizację Google Play:

Ustawienia > Bezpieczeństwo i Prywatność > Aktualizacje > Aktaulizacje zabezpieczeń plus Aktualizacje systemu w Google Play.

Oberschlesier71
Navigator
Opcje
W wersji beta oczywiście nie można było używać płatności Google Pay, przeszukałem forum w tym temacie. Telefonu nie resetowałem, zrobił to sam system przy powrocie do UI 6.1 - musiałem wszystko ustawiać ręcznie, począwszy od języka telefonu po aplikacje. Jedyne co przywróciłem z kopii zapasowej to kontakty i multimedia. Aktualizacje G. Play też od razu ściągnąłem, z tym, że po Twojej poradzie sprawdziłem jeszcze raz i znów była "aktualka". Dam znać, czy nadal są jakieś problemy z płatnościami. Dzięki za odzew i sugestie👍
0 Like