Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciemny ekran w jasne dni s24u

(Temat utworzony: 02-07-2024 02:23 PM)
3015 Wyświetlenia
paul88gt
Navigator
Opcje
Witam też macie problem z s24u w jasne dni ? Ekran jest bardzo ciemny podczas robienia zdjęć i normalnego użytkowania jasność jest włączona adaptacyjna plus "większa jasność" a i tak ekran jest ciemny. Po ponownym uruchomieniu ekran jest jasny ale tylko chwilę i sam ciemnieje 
67 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@paul88gt Automatyczne obniżanie maksymalnej jasności wyświetlacza może być spowodowane podwyższoną temperaturą wewnątrz urządzenia.

Zgodnie z zapisem w instrukcji obsługi: "W przypadku przegrzania funkcjonalność urządzenia może ulec ograniczeniu lub urządzenie może się wyłączyć w celu ostygnięcia. Jeśli urządzenie się przegrzewa, jasność ekranu, częstotliwość odświeżania ekranu i szybkość działania zostaną ograniczone, aby obniżyć temperaturę urządzenia."

W praktyce takie ograniczanie funkcjonalności telefonu pojawia się po osiągnięciu temperatury 40 stopni Celsjusza wewnątrz urządzenia. Bardzo szybko można ją osiągnąć przy takiej pogodzie, jaką mamy obecnie. Ale w ten sposób telefon zabezpiecza się przed fizycznym uszkodzeniem, do którego może prowadzić wysoka temperatura.

paul88gt
Navigator
Opcje
Niestety to nie to bo patrzyłem wielokrotnie nie było więcej niż 35 stopni. Pomoc Samsunga jest katastrofalna 1719927493414.jpg
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy przy wyłączonej adaptacyjnej jasności efekt jest taki sam? Konsultant z Samsunga powinien przejść jakieś szkolenie z zakresu działania jasności adaptacyjnej i czujnika światła, bo widocznie pomylił go z czujnikiem zmierzchu.
paul88gt
Navigator
Opcje
Tak, bo nie można włączyć samemu tej wysokiej opcji jasności.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jasność adaptacyjna służy do optymalizacji jasności w zależności od warunków użytkownika i można ją regulować, przesuwając pasek jasności w górę i w dół. Jeśli potrzebujesz większej jasności niż maksymalny poziom na tym pasku, zalecane jest włączenie trybu Większa jasność.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ile było stopni na dworzu kiedy Pan sprawdzał jasność tego wyswietlacza?
paul88gt
Navigator
Opcje
Wiem o tym, w pierwszym poście napisałem że jest włączone. Niestety to nic nie pomaga.
paul88gt
Navigator
Opcje
Jestem w Świnoujściu 16 stopni max
PiotrCh
Expert
Opcje

@paul88gt 

W tej sytuacji zresetuj ustawienia aplikacji, która odpowiada za zarządzanie adaptacyjną jasnością ekranu. Przejdź do ustawień telefonu i wybierz zakładkę Aplikacje. Tam wybierz Filtrowanie i sortowanie (ikona 3 kresek ze strzałką w dół) i zaznacz opcję Pokaż aplikacje systemowe -> OK. Na liście aplikacji wybierz BrightnessBNR -> Pamięć -> Wyczyść dane -> Usuń.

Warto dodatkowo zrobić wipe cache partition, zgodnie z poradnikiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...