Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran startowy vs ekran aplikacji

(Temat utworzony: 07-05-2025 12:44 PM)
436 Wyświetlenia
DzikiDzik_86
Journeyman
Opcje
Cześć, mam problem a przynajmniej tak mi sie wydaje. Zauważyłem sporą różnicę w kontraście?, kolorze? ekranu startowego a ekranu aplikacji na swoim s24 ultra. Czy to normalne? Wiem ze przed one ui7 tło na ekranie aplikacji ładnie się rozmywało tło i przyciemniało, ale po aktualizacji nie mogę na to patrzeć 😭...ktoś sie spotkał z taką dolegliwością? Jakieś rady? Pozdrawiam

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
DzikiDzik_86
Journeyman
Opcje
Temat zamknięty, wsparcie twierdzi ze tak teraz wygląda ekran aplikacji🫡

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć. Rozmycie tła na ekranie aplikacje możesz spersonalizować za pomocą Good Locka.
Ścieżka: Good Lock --> Home Up --> Home Screen --> Background blur control.
DzikiDzik_86
Journeyman
Opcje
Dzięki
0 Like
DzikiDzik_86
Journeyman
Opcje
Nurtuje mnie czy to jest normalna kwestia Czy u mnie jakiś bug?🥴
0 Like
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
To normalne. Domyślnie tło na ekranie aplikacje jest mocno rozmywane stąd taki efekt.
Zonniak
Black Belt 
Opcje
Witam
Tak też jest u mnie. Tak ja wcześniej GoodLook --> HomeUp --> Home Screen --> Background Color control.
DzikiDzik_86
Journeyman
Opcje
Sprawdziłem good Lock.Jak usuwam blur to kontrast jest ok, jak tylko dodaje minimalnie blur to kontrast siada 😶 Załączam screeny. Bez, 40%, 100% blur. Chodzi mi o to ze nie ma tego efektu przyciemniania a wręcz mam Wrażenie że jest rozjaśnianie ekranu aplikacji...Czy to tylko moje odczucie? 1746621510625.jpg1746621517333.jpg1746621540709.jpg1746621576317.jpg
0 Like
DzikiDzik_86
Journeyman
Opcje
Jak pisałem wyżej, we wcześniejszej wersji ui ładnie to przyciemnialo i kontrastowało blur...eh
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@DzikiDzik_86 Moim zdaniem normalne w obrębie tej aktualizacji - ale możesz zgłosić błąd poprzez Samsung Members > Wsparcie > Wyślij zgłoszenie. Nie zapomnij dodać jakiegoś zrzutu, albo nagrania ekranu i najlepiej godziny w której robiłeś test.

DzikiDzik_86
Journeyman
Opcje
Dzięki, tak zrobię 🙂
0 Like