Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciemny ekran w jasne dni s24u

(Temat utworzony: 02-07-2024 02:23 PM)
3016 Wyświetlenia
paul88gt
Navigator
Opcje
Witam też macie problem z s24u w jasne dni ? Ekran jest bardzo ciemny podczas robienia zdjęć i normalnego użytkowania jasność jest włączona adaptacyjna plus "większa jasność" a i tak ekran jest ciemny. Po ponownym uruchomieniu ekran jest jasny ale tylko chwilę i sam ciemnieje 
67 Odpowiedzi
Majorjajor
Explorer
Opcje
Mój zwykły S24 na exy też się grzeje głównie na danych komórkowych, temperatura baterii +40 stopni, telefon za 4 tys i taki bubel...
0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Ja mam dla porównania S22 Ultra i S24 Ultra ma gorszy wyświetlacz, W S22U biel jest śnieżnobiała i patrząc pod kątem nie zmienia się, natomiast w S24U biel jest poszarzała i patrząc pod kątem zmienia się i ciemnieje, ogólnie to jestm bardzo zawiedziony, wyświetlacz w S24U to porażka, tak samo jak aparat, nie przyłożyli się, czuję się oszukany bo wydałem ponad 7k na telefon i jest gorszy od tego sprzed dwóch lat. Samsung zamiast iść do przodu to się cofa. Kupiłem S24 Ultra pół roku temu a nadal leży w szufladzie bo korzystam z S22U, porównywałem wiele razy i nie mogę się do niego przekonać, zdjęcia złej jakości, wyświetlacz złej jakości, zwlekałem z odesłaniem go w ramach odstąpienia od umowy i został mi teraz telefon który nie spełnia moich oczekiwań. Nawet jakistawię jasność na maxa plus zwiększenie jasności to S22U aż razi po oczach a S24U jest ciemniejszy. To jest kpina, zakpili z użytkowników po prostu.
0 Like
Jojojohn
Apprentice
Opcje

Czy ktoś rozwiązał problem z ciemniejącym wyświetlaczem?

0 Like
Jojojohn
Apprentice
Opcje

mialem huawei p30 pro i przez 3 lata ani raz nie miałem takiego problemu  a ten badziew s24ultra doprowadza mnie do szału

0 Like
Jojojohn
Apprentice
Opcje

Byłem w Chorwacji z p30pro i nic się nie działo a to ***** s24ultra przy lekko gorącym dniu nie pozwala robić zdjęć bo ciemnieje

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jojojohn, Pobierz aplikację Thermal Guardian z pakietu Good Guardians i przesuń w niej suwak od Thermal Threshold na sam koniec oraz wyłącz opcję Decrease maximum brightness when heating. To jedyne rozwiązanie, które może pomóc.

Screenshot_20240905_092841_Thermal Guardian.jpgScreenshot_20240905_092853_Thermal Guardian.jpg

Explorer123
Explorer
Opcje

Ale Samsung z Nas zadrwił. Cała seria s24, s24+ i S24 ultra jest popsuta celowo przez samsunga. A te rady które daje załoga są żałosne. Telefon jest tak zrobiony że samsung wie że jest ciemny dlatego dołożył takie opcje jak super hdr+ w galerii żeby w ogóle było widać zdjęcia na tym ciemnym ekranie. A do wideo dołożył opcję zwiększania jasności w aplikacjach video. Ja się20241119_193451.jpg20241119_193512.jpg pytam po co taka kombinacja alpejska jak i tak ekran przy pozostałym użytkowaniu jest ciemny???!!! Macie tu dla porównania budżetowca A35 sa 1000 zł i S24+ za 4000 zł . Zobaczcie jak jest inaczej skonfigurowana jasność w tych samych warunkach. Już nie mówiąc że w tym budżetowcu są jaśniejsze i bardziej jaskrawe kolory ale to osobna działka. Zwróćcie uwagę gdzie jest suwak w jasności adaptacyjnej w tych samych warunkach oświetlenia!!!

0 Like
wulkan122
First Poster
Opcje
Samsung s24 ultra plus po wejciu w galerie zciemnia kolr zdjęć masakra
0 Like