Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciemny ekran w jasne dni s24u

(Temat utworzony: 21-07-2024 01:48 PM)
153 Wyświetlenia
paul88gt
Navigator
Opcje
Witam też macie problem z s24u w jasne dni ? Ekran jest bardzo ciemny podczas robienia zdjęć i normalnego użytkowania jasność jest włączona adaptacyjna plus "większa jasność" a i tak ekran jest ciemny. Po ponownym uruchomieniu ekran jest jasny ale tylko chwilę i sam ciemnieje 
67 Odpowiedzi
Opcje

Ja jak na razie raz miałem problem z bardzooooooo ciemnym ekranem w jasny dzień.

Chyba trochę za dużo "pobawiłem się" uprawnieniami i zablokowałem przypadkowo  dostęp do urządzeń w pobliżu dla wszystkich aplikacji. W mega słońcu próbowałem odebrać paczkę z inpostu i aplikacja zamiast poprosić o nadanie uprawnień / wywalić jakiś błąd próbowała połączyć się z paczkomatem.

Nigdy nie przypuszczałem, że tak prosta czynność może spowodować jakieś problemy. Telefon osiągnął taką temperaturę, że miałem go problem trzymać w ręce, nigdy nawet przy benchmarkach czy grach tego nie odczułem. Ekran zmniejszył jasność chyba max ile się da, bo paczkę odebrałem klikając z pamięci, bo ekran był tak ciemny, że nic nie było widać. Telefon też trochę zwolnił. Więc u mnie akurat na pewno jakieś zabezpieczenia przed przegrzaniem zaskoczyły.  Na szczęście pamiętałem gdzie uprawnienia zabrałem, więc po ich przywróceniu wszystko wróciło do normy. Dobrze, że ustawienia telefonu znam praktycznie na pamięć 😂

Także aplikacja inpost bez uprawnienia do urządzeń w pobliżu jest bardziej obciążająca niż najmocniejszy benchmark 🤣

luisCapp
Voyager
Opcje
Jak możesz mieć włączoną większą janość i adaptacyjną jednocześnie, przecież to niemożliwe 😭😭
Members_sZitxCJ
First Poster
Opcje

Witam ja także mam taki problem jest to dosłownie po kilku minutach a w s22 ultra tego nie było zwłaszcza że obok siedzi moja żona z s22 ultra i ma wszystko ok w takich samych warunkach. 

PatrykF
Expert
Opcje

@Members_sZitxCJ Spróbuj zresetować sobie wszystkie ustawienia. Nie utracisz żadnych danych:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

CHRISNET
Pathfinder
Opcje
U mnie to samo - taka przypadlość we flagowym modelu?!! Wyłączyłem ochronę baterii, adaptacyjną jasność, zresetowałem ustawienia apki BrightnessBNR i nic to nie dało. Ekran ciemny jakbym miał w ręku jakąś chińską zabawkę i jedyne co mógł zrobić to jeszcze bardziej przyciemnić obraz
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@CHRISNET, czy tak się dzieje w każdej sytuacji, czy podczas, na przykład, używania konkretnych aplikacji?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

CHRISNET
Pathfinder
Opcje
Niestety w każdej sytuacji i nie chodzi o temperature w danym dniu. Po prostu w słoneczny dzień suwak pokazuje max jasność a ekran jest irytująco przyciemniony. Nie było tego problemu od początku - dopiero po ostatnich aktualizacjach.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@CHRISNET, w takim razie można zgłosić błąd w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Ewentualnie możesz spróbować wykonać hard reset bez kopii zapasowej, ale niestety nie ma pewności, że to pomoże rozwiązać problem.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Siny-Skorpion
Apprentice
Opcje
Witam, to mój pierwszy telefon z Androidem od wielu lat. Wiele rzeczy mnie wkurza ale wyświetlacz chyba najbardziej. 
Pytanie czy to normalne. 
W pełnym słońcu przez może 3 minuty jest super, czytelny jasny. Później się przyciemni z 30% i koniec. Nie wiem czy się grzeje i dlatego czy tak ma. 
Oczywiście żadna zmiana ustawień nic nie zmienia. 
Mój stary iphone 13 pro jest jaśniejszy niż S24 Ultra. 
Masakra