Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s23 zasięg

(Temat utworzony: 27-02-2023 07:09 AM)
30445 Wyświetlenia
Wojtek01b
Explorer
Opcje
Witam.
Mam pewien problem, otóż po zmianie telefonu i przełożeniu do niego karty sygnał jest znacznie gorszy od tego, który był w poprzednim telefonie. Wcześniejszy telefon to samsung s20fe a obecnie używam s23.
284 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, a czy wykonywał Pan reset do ustawień sieciowych?
Fotomaniak
Journeyman
Opcje

Tak ale nie pomogło , ten problem mają znajomi z całej polski u różnych operatorów . Smartfon z zasięgiem to konieczność a nie fanaberie moje , bo podróże do pracy ,bilety płatmość , telefony i sms zdjęcia itp . 

Po za ty wszystko działa ok tylko ten zasięg sieci komórkowej . Aktualizacja ONE UI 6.1 oraz które wzmacniają zasięg anten PEM zwiększyć , wifi 7 też mogło by działać bo modem to fastconnect 7800 

0 Like
Fotomaniak
Journeyman
Opcje

Samsung dał słabsze anteny do S23 series jak i poprzednich flagowcach , unijne przepisy to dziwne że w Xiaomi , one plus , motorola  Apple czy google Pixel też sprzedają w Uni telefony ale zasięg i jakość anten jakoś jest zdecydowanie lepsza . 

Samsung osiadł na laurach , nie lud kupuje potem ekspert powie reset serwis a jak się nie uda naprawić to co kup nowy może będziesz miał szczęście i trafisz na lepszy model flagowca z 7000 zł 

Tak podchodzi obecny a może były lider w sprzedaży telefonów  , równia pochyła .

0 Like
makis93
Student
Opcje
To mam ten sam problem 😞
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@makis93, co dokładnie u Ciebie się dzieje?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Fotomaniak
Journeyman
Opcje

Problem jest taki ,że będąc w budynku w domu sygnał zasięgu sieci komórkowe skacze w zakresie od 1 kreski do max 3 kreski , odległość od masztu t-Mobile jest w prostej lini niecały kilometr bez przeszkód po drodze . był robiony restart i dalej to samo , w serwisie był inny znajomy który też ma model S23 Ultra i dalej to samo nawet sam serwisant byl zdezorientowany co dalej. A ja powiem tak Aktualizacja soft One ui 6.1 i w biosie androida zwiększyć moc anten tzn, siłe PEM .  Tak samow piosie na windowsie są ustawienia . Więc zróbcie porządek z zasięgiem w Smartfonach premium . przykładowo ma słaby zasięg czy w domu czy na zewnątrz i przyjdzie mi zadzwonić po pomoc np. karetkę  to kogo mam winić Samsunga że dał słabe anteny czy operatora sieci komórkowej . 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fotomaniak , graficzne przedstawienie siły sygnału jest orientacyjne. Jeżeli zasięg oscyluje w zakresie od jednej lub dwóch kresek i nie masz problemów z połączeniami to znaczy, że telefon działa prawidłowo. Jeżeli występują częste problemy z brakiem sieci to pozostaje wizyta w punkcie serwisowym.

MC91
Explorer
Opcje

Cześć,

Mam denerwujący problem z telefonem. Kupiłem Samsunga S23 jako nowy około 3 miesiące temu. Wszystko działało dobrze, aż do zeszłego tygodnia - zacząłem mieć problemy z sygnałem. Telefon co kilka godzin lub częściej gubi sygnał komórkowy i natychmiast go przywraca. Dzieje się to jednocześnie na obu kartach SIM. Nie ma znaczenia, jak dobra jest siła sygnału. Oczywiście, kiedy w tym momencie prowadzę rozmowę, zostaje ona rozłączona. Mieszkam blisko centrum miasta i nie ma informacji, żeby były jakieś problemy z sygnałem.

Włożyłem karty SIM do mojego starego Samsunga Note 8 i działał bez problemów. Fizycznie wyczyściłem karty SIM, zresetowałem ustawienia sieciowe w telefonie, zmieniłem ustawienia kart SIM na 3G zamiast 5G i oczywiście zrestartowałem telefon - nic nie pomogło. Mam również wyłączone Wi-Fi Calling. Nie instalowałem żadnego nieoficjalnego oprogramowania ani aplikacji, mam najnowsze aktualizacje.

Bardzo prosiłbym o pomoc jeśli ktoś ma jakiś pomysł. 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jeśli po tych czynnościach telefon nadal gubi sygnał w taki sposób, to pozostaje wizyta w autoryzowanym serwisie Samsung. Na forum nic nie poradzimy
MC91
Explorer
Opcje

Dzięki za sugestię.

0 Like