Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s23 zasięg

(Temat utworzony: 27-02-2023 07:09 AM)
30457 Wyświetlenia
Wojtek01b
Explorer
Opcje
Witam.
Mam pewien problem, otóż po zmianie telefonu i przełożeniu do niego karty sygnał jest znacznie gorszy od tego, który był w poprzednim telefonie. Wcześniejszy telefon to samsung s20fe a obecnie używam s23.
284 Odpowiedzi
natariinatch
Journeyman
Opcje
nie mam włączonego VolTE, ale dziękuję, skoro tak to w tych telefonach wygląda to postaram się mniej przejmować
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę być spokojnym, to że w Samsungu ma Pani jedną kreskę a w IPhone miała pani dwie, wcale nie oznacza że ten drugi miał lepszy zasięg. Producenci w swoich telefonach różnie to pokazują.
natariinatch
Journeyman
Opcje
dobrze, dziękuję bardzo
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
rybus85
Helping Hand
Opcje
Seria s23 ma ogólnie kiepski zasięg. Poruszane było już na forum.
Fazon
Voyager
Opcje
Witam, po ostatniej aktualizacji, zasieg jest prawie zerowy. Tak jak w play i tmobile.
Ma ktoś podobny problem? Przed aktualizacją, było 3-4 kreski teraz zanika jedna.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, można spróbować wykonać reset do ustawień sieciowych.
Wchodzimy-> ustawienia-> zarządzanie ogólne -> resetowanie-> resetuj ustawienia sieciowe.

Dodam jednak, że jeśli wszystko działa tzn. rozmowy i dane komórkowe, to nie ma się czym przejmować. Równie dobrze może to być chwilowy problem niezwiązany z aktualizacją
2i3szrot
First Poster
Opcje
Czy ktoś ma takie problemy z zasiegiem w s23 wogole nieda się rozmawiać a co mówić o internecie w domu 4 telefony wszystkim śmigają jak powinno wymieniałem kartę reset podmiana kart też nic nie daje brak słów tyle kasy telefon a nieda się korzystać z niego
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@2i3szrot, czy po hard resecie wgrywałeś kopię zapasową? Możliwe, że konieczna będzie wizyta w najbliższym autoryzowanym punkcie serwisowym celem diagnostyki urządzenia: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

W moim S23 normalnie mogę prowadzić rozmowy nawet jak mam 1-2 kreski.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Fotomaniak
Journeyman
Opcje

W modelach Samsung Serii S23 ,S23+ S23 Ultra ,  występuje brak sieci  a jak jest to oscyluje w granicach od jednej kreski do dwóch w pomieszczeniach lub jest brak zasięgu , przy sieci od 2G do 5G chce dodać że odległość od masztów od operatorów to 1 -3km na wolnej przeszczenii bez przeszkód po drodze . W okolicy są wszyscy czterej operatorzy ( orange ,T-mobile ,play,plus ) 

Proszę o zajęcie się tą sprawą najlepiej najbliższą aktualizacją ONE UI 6.1 która ma się pojawić wraz premierą Samsung S24 Series . Mam nadzieję że sprawa będzie priorytetowa i aktualizacja . 

Mam nadzieję że seria Samsung S24 nie będzie kolejną serią braku zasięgu co przy tak dużej kwocie za niemało 7 - 8 tyś jak  taka felerna wada jak zasięg sieci komórkowej. 

Apple też się z tym borykało wcześniej ale wylała kubeł zimnej wody i może nazywać się flagowcem  w każdej dziedzinie  nie to co samsung S23 series co ma problem z zasięgiem sieci 5G Lte 

0 Like