Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 Ultra - tnie połączenia na sim2

(Temat utworzony: 13-02-2023 03:23 PM)
724 Wyświetlenia
L_Kost1
First Poster
Opcje
Witam, zauważyłem powien problem z moim telefonem, podczas rozmowy przez sim2 rozmówcy skarżą się że przerywa połączenie. U mnie brak obiawów. Wcześniej na S21 Ultra, tego problemu nie było. Wymienił kartę sim na nową, lecz to nie pomogło. Czy ktoś spotkał się z podobnym problem? 
0 Like
6 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Używasz może VoLTE? Jeśli tak to Wyłącz i sprawdź czy będzie poprawa.

Ustawienia-> Połączenia-> Sieci komórkowe-> Połączenia VoLTE

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
L_Kost1
First Poster
Opcje
Nie, właśnie VOLTE jest wyłączone, zasięg też prawie pełny.
0 Like
MembersNew
Navigator
Opcje

O rety! Mam podobnie na S23 przy jednej karcie SIM. ☹️  Plus GSM. Na S22 idealnie. Myślałem, że to przypadek, słaby zasięg (był silny) , ale moi rozmówcy mówią , że coś przerywa, czyli oni słyszą przerywany głos i proszą o powtórzenie,  a ja nieprzerywany, choć jak "zza kotary". 

Ale kiszka ten S23 , chyba wróci do Samsunga.

0 Like
L_Kost1
First Poster
Opcje
Nie każde połączenie jest takie, ale jako że wykonuje i dużo kilka razy dziennie słyszę że tracę zasięg, chociaż tak nie jest, ja akarut mam Tmobile.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@L_Kost1 A tak jest tylko na SIM2, czy również i SIM1 ma takie przypadłości? Masz ewentualnie możliwość włożenia do tego slotu karty SIM innego operatora, żeby można było wykonać test krzyżowy? 

Przeczyść też dane aplikacji Telefon:

Ustawienia > Aplikacje > Telefon > Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane.

0 Like
L_Kost1
First Poster
Opcje
Drugą kartę mam z Play, zamieniłem i na sim1 ten sam problem. Suport polecił resert ustawień sieciowych, a jak nie pomoże to reset do ustawień fabrycznych. Zobaczymy, na razie sprawdzam po resecie ustawień sieciowych.
0 Like