Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 Ultra problemy po zmianie smartfona

(Temat utworzony: 17-11-2024 05:31 PM)
292 Wyświetlenia
Nonns
First Poster
Opcje

Zamieniłem huawei p30 pro na galaxy s 23 ultra. Minęły miesiące od zakupu, a ten telefon nie przestaje mnie frustrowac. Wyleję teraz mój żal.  Z huaweiem nie mialem problemu, stary ale pomagał w produktywnosci a samsung? Potrafi sam z siebie włączyć tryb "nie przeszkadzać", przez co przegapiam wazne połączenia itp. Przegapilem przez to zmiane terminu u onkologa wtf. Co noc idac spać nie mam pewności czy jutro budzik w ogóle się włączy.  Nie zmieniam ustawień,  a telefon potrafi nagle wyciszyć budzik. Kilka razy spóźniłem się przez to do pracy. No i z jakiegoś powodu nie mam powiadomień na ekranie blokady. Niby to urzadzenie obsługuje taką funkcję,  a jednak moje nie! Muszę za kazdym razem odblokowywac i szukac powiadomienia sam. Czasem wibruje i nawet nie wiem dlaczego. Probowalem sam ustawiac co ma wibrowac a co nie, ale telefon i tak wie lepiej sam. Wydalem prawie pol wyplaty i mam problem przez to frustrujace urzadzenie.

Kto moze mi pomóc z tym? Czy ktoś jest w ogole w stanie mi z tym pomóc?  Bo w salonie samsunga powiedzieli ze nie lol. Co jest z tą firmą...

0 Like
7 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Nonns, czy przenosiłeś kopię zapasową ustawień i aplikacji podczas zmiany smartfona?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę przywrócić ustawienia fabryczne BEZ przywracania kopii zapasowej.
Palec11
Navigator
Opcje
Sprawdź też zakładkę "tryby i procedury" Może coś tam się przypadkowo ustawiło. U mnie wszystko gra i buczy w s23u
0 Like
Gonzo1106
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem z samoistnym wyciszaniem... wielokrotnie nie odbieram telefonu bo jestem przekonana że zadzwoni a tu cisza! Chociaż największą klapą s23 jest aparat i brak możliwości robienia zdjęć w ustawieniu na 50 mpx ponieważ są przerabiane na żółte i zapisuje się zdjecie przesunięte o 0,5 sekundy od tego co uchwyciła migawka czyli zazwyczaj nie to co chcemy uwiecznić...
0 Like
iziko61
Journeyman
Opcje
Dokładnie, te przerabianie zdjec to masakra , samsung nic z tym nie robi porównałem zdjecia z s21 ultra i bije na głowę s23, zdjecia w s21 wychodzą super , dynamiczne , i żywe kolory
0 Like
Nonns
First Poster
Opcje
A potrafisz zrobić zdjęcie z jednocześnie włączoną latarką, żeby w ogóle wiedzieć w ciemnosci na co patrzysz? Ja nie...
0 Like
Krzysztof033
Journeyman
Opcje
O ja też tak mam, frustracji nie ma końca. Człowiek przez pierwszy rok zastanawia się czy ten s23U robi lepsze zdjęcia od starego p30Pro. Pogodziłem się ze wszystkim w tym telefonie dla dzieci (emoj itd), z grzechotką aparatu coraz głośniejszą też - bo przecież tak ma być za tel w takiej cenie. To teraz obiektyw 10x zaczął się zacinać gdy trzymam telefon w poziomie, nie ostrzy. W pionie przełączam obiektywy i jest wszystko dobrze a w poziomie już nie daje rady. Nie wiem co mnie podkusiło, żeby przesiąść się na ten telefon, chyba wspaniałe recenzje. Chyba trzeba reklamować, bo aparat jest dla mnie ważny.
0 Like