Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z S23 - zielony piksel po odblokowaniu oraz spadek baterii

(Temat utworzony: 13-04-2024 07:09 PM)
2047 Wyświetlenia
Majki1983
Explorer
Opcje

Witam wszystkich,

Mam dwa problemy z klasycznym s23 256gb. Otóż, od pierwszego uruchomienia, przy odblokowaniu z poziomu aod przez odcisk palca, nad godziną, przez ułamek sekundy pojawia się zielony piksel. 

image
Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takimś?

Drugi problem to bateria, jakieś dwa tygodnie temu bateria zaczęła niknąć w oczach, mało tego, nawet po całkowitym wyłączeniu urządzenia, przez noc potrafi zjeść 20%, po włączeniu jest zresztą podobnie, i to na samym wifi, bez karty sim, bez aplikacji i konta google, świeżo po przywraceniu ustawień fabrycznych. Telefon po prostu sobie leży nieużywany. 

image

image

image
Jak widać na powyższych zdjęciach, smartfon został naładowany do 100% o 20 i całkowicie wyłączony. Włączony rano i tak pozostawiony bez użytkowania. 

W serwisie powiedzieli, że wszystko jest ok, z baterią i ekranem 😕

Czy ktoś miał podobne objawy?
41 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Ta zielona kropka to jest czujnik zbliżeniowy/ oświetlenia.1713028701149.jpg

Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Odnośnie drugiego problemu, to wiele osób narzeka na forum na szybki spadek baterii po ostatniej aktualizacji. Skoro nie pomagają standardowe rozwiązania, trzeba czekać na aktualizację, która rozwiąże ten problem.

Majki1983
Explorer
Opcje
Dziwne, że w serwisie mi tego nie powiedzieli. Czemu w innych modelach tego nie widać?
0 Like
Majki1983
Explorer
Opcje
U mnie to się pojawiło na kilka dni przed aktualizacją 😕
0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Potwierdzam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odnośnie drugiego problemu to przywracałeś kopię zapasową po resetowaniu urządzenia?

0 Like
Majki1983
Explorer
Opcje
Nie przywracałem, działa na świeżym systemie, nawet czyściłem pamięć cache z recovery i nic.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Majki1983, czasami jakiś błąd może się wkraść podczas pierwszej konfiguracji urządzenia, nawet na "świeżym systemie". Możesz zatem spróbować hard resetu urządzenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Jeżeli ponowny hard reset nie rozwiąże problemu to obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.