Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakaś dziwna czerwona dioda po ekranem.

(Temat utworzony: 12-02-2023 08:38 PM)
1075 Wyświetlenia
PiotrekC
Explorer
Opcje
Pomóżcie. Galaxy S23 Ultra. Zaczęła migać jakaś czerwona mikrodioda pod ekranem, po prawej stronie, mniej więcej w połowie ekranu. Film z ilustracją problemu: https://linksharing.samsungcloud.com/oKVVyqRkRyZK. Nie mam bladego pojęcia, co to. Telefon restartowałem. Resetu fabrycznego chciałbym uniknąć. 
0 Like
17 Odpowiedzi
MembersNew
Navigator
Opcje

Wygląda , że OLED żyje swoim własnym życiem 😉 . Chyba matryca do wymiany.

Telefon do zwrotu,  na pewno nie minęło 14 dni od zakupu.

0 Like
PiotrekC
Explorer
Opcje
Cholera, szkło Whitestome poszło się trzepać .
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Ta migajaca kropka to martwy piksel, który jest spowodowany uszkodzeniem tranzystora. Oczywiście można z tym żyć, ale widzę że telefon ma Pan nowy, więc można go reklamować. W takich przypadkach wymienialiśmy cały moduł na nowy.
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Wygląda jakby rząd cię podglądał i nagrywał czerwona diudka nagrywania inwigilacji. Oczywiście ***** sobie robię uszkodzony piksel jest to
0 Like
PiotrekC
Explorer
Opcje
Czy jest możliwość wymiany na nowy? Telefon ma 10 dni i takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Jednak wymiana wyświetlacza jest ingerencją w telefon, nie jest to fabryczne złożenie sprzętu...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest też taka możliwość,.lecz proszę pamiętać że wymiana w serwisie autoryzowanym obejmuje, też cała szczelność telefonu.
PiotrekC
Explorer
Opcje
Możesz poradzić, jak poprosić o wymianę? Dzwoniłem na infolinię, ale tam tylko zlecenie naprawy. Jestem z Warszawy, do którego Centrum Serwisowego się zgłosić? Dziś jakby mniej migało...
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jest możliwość że to moze też zniknąć, albo być bardzo niewidoczne. W tej sytuacji byłaby to naprawa. Jeśli jest Pan z Warszawy to proszę wysłać telefon do CCS.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PiotrekC, masz trzy możliwości. Pierwsza to odstąpienie od umowy zakupu na odległość. Druga to skorzystanie z gwarancji producenta. A trzecie to skorzystanie z rękojmi sprzedawcy. Wymiana telefonu jest możliwa, ale decyzja leży po stronie gwaranta lub sklepu.