Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Serwis S23 Ultra

(Temat utworzony: 21-07-2023 11:13 PM)
4106 Wyświetlenia
Wermp
Explorer
Opcje
Samsung wysyła mi sms z prośbą o ocene serwisu urządzenia, ale ankieta wydaje sie mało miarodajna, a więc do rzeczy.

Od 16 marca jestem uzytkownikiem Samsunga S23 Ultra 8/256. Fajny telefon przez pierwsze około 1.5 miesiąca użytkowania. Później zaczely sie problemy z zasięgiem sieci, brak sieci, tylko połączenia alarmowe, w czasie jazdy komplety brak możliwości prowadzenia rozmowy bo telefen non stop tracił zasięg. Przeszedłem chyba całą procedurę jaka jest możliwa, od wymiany karty sim, wszelkich możliwych resetów, logowań innymi kontami, wszelkich prób ustawień telefonu, wgrywaniem nowego softu itd.
Telefon po raz pierwszy trafia na serwis, a dokładnie bo to ważne do firmy CDTI wraz z udokumentowanymi usterkami, po okolo dwóch tygodniach,wraca z wymieniona płyta główna, gniazdem usb oraz uszczelką. Niestety telefon wrócił z tą sama usterka, znowu próby wymian karty sim, zmiana ustawien itd. Nie przyniosły skutku. Telefon trafia poraz kolejny do CDTI, po około 8 dniach otrzymuje telefon z w/w firmy z pytaniem co tak naprawde dzieje sie z urządzeniem, wiec tłumacze wszystko pokolej. Pracownik CDTI przekazuje mi informację, że telefon będzie testowany. Jakież było moje zdziwienie gdy następnego dnia telefon był do odbioru w salonie Samsunga w Katowicach, jak był testowany i czy w ogule nie mam pojęcia ale telefon wrócił z diagnozą "brak usterki, proszę wyłączyć VoLTE" telefon nie był nawet otwierany bo takowa informacja znajduję się na protokole serwisowym. Co lepsze dzwoniąc na infolinie Samsunga kilkukrotnie żaden z konsutantów nie widział w systemie zgłoszenia serwisowego. Tak jakby telefonu w ogule nie było w serwisie na drugiej naprawie.
Samsung i jego infolinia proponuje wysłanie z poziomu aplikacji raportu o błędach, takowy wysłałem kolejny tydzień czekania na odpowiedź. Odpowiedź która poprostu nie miło mnie zaskoczyła, po pierwsze tu zacytuję co otrzymałem "nie ma problemu z niewyważeniem b7" cokolwiek to oznacza, znowu czekanie aż Samsung odpowie co oznacza jego stwierdzenie. Jak dobrze pamiętam na drugi dzień oddzwania do mnie technik i mówi ze nie widać w raporcie żeby urządzenie bylo uszkodzone. Po drugie nie ma jasności co robić dalej z uszkodzonym telefonem. Wybieram opcje jeszcze jednego serwisu ale juz nie w CDTI ale w CCS. Tu taka mała dygresja nie można z infolini Samsunga zlecić naprawy do wskazanego serwisu tylko do CDTI. Wybieram opcje, że sam dostarczam telefon do CCS. Po kilku dniach otrzymuje telefon od technika co tak naprawde dzieje się z telefon, więc poraz kolejny tłumacze, tu pierwsze miłe zaskoczenie nikt nie pokpił sprawy. Po pięciu dniach otrzymuje informację ze serwis czeka na części. Po kolejnych kilku dniach telefon zostaje do mnie wysłany, a lista rzeczy, które zostały wymienione wprawia w osłupienie. Moduł wyświetlacza, moduł aparatów, płyta główna, płyta ze złaczem usb, taśmy komunikacyjne i pokrywa tylna. Ze starego telefonu została chyba tylko bateria i ramka. Telefon na całe szczęscie powrócil do stanu jak nowy, brak problemów z zasięgiem wszystko działa jak należy. Niestety pozostał duży nie smak jak długo to trwało, ile nerwów i cierpliwość mnie to kosztowało nie wspominając o kosztach jakie poniosłem. Reasumując doczekałem się że telefon został naprawiony ale cała procedura wymaga stalowych nerwów, a zaufanie do marki bardzo mocno nadszarpnięte.
24 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niestety czasem tak się zdarza że mimo autoryzowanych serwisów jeden różni się od drugiego.
Co do Serwisu CCS jest to serwis jeden z bardziej dokładnych który zajmuje się diagnozą. Może Pan tez zawsze taki telefon wysłać przez infolinię, czy stronę CCS.
Mimo niesmaku jaki Panu pozostał po wcześniejszym serwisie mam nadzieje ze dalej będzie Pan korzystał z tej firmy i będzie zadowolony z urządzenia? Pozdrawiam.
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ajć, współczuję przygody z serwisem. Spora część osób już by straciła jakiekolwiek zaufanie do marki, co jest niestety jak najbardziej zrozumiałe. W końcu chodzi o czas i pieniądze i oczekujmy dobrych efektów. Dobrze, że wszystko zakończyło się dobrze choć podane poniżej wymiany raczej sporo pana kosztowały. Miejmy nadzieję, że już tam razem nie będzie Pan musiał przechodzić tego samego a z czasem zaufanie do marki się odbuduje.
wienio987987
Navigator
Opcje

Tobie przynajmniej naprawili. Ale nie każdy miał takie szczęście. Tysiące klientów samsunga zostało pozostawionych na lodzie z defektem ostrości w galax S23 i S23+. Samsung zupełnie zlekceważył skargi tysięcy klientów wciskając im kit że jest to "artystyczny efekt bokech" i nie będzie nic z tym robił. Po tym numerze ta upadająca już firma ma dla mnie status mafii która patrzy tylko na swój zysk. Zycze im wszystkiego najgorszego.

Wermp
Explorer
Opcje
Jak pisałem zaufanie bardzo nadszarpnięte, przedewszystkim dlaczego aż tyle cześci zostało wymienionych, czy była taka potrzeba czy gorsza sprawa nie było wiadomo co tak naprawde jest uszkodzone, ale to już pozostawiam do oceny producentowi. Czy będę korzystał z produktów samsunga? to pokaże czas i sprawność tego telefonu
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę mi wierzyć że nieraz ciężko jest zdiagnozować usterkę z zasięgiem, a że wpływ na zasieg ma wiele elementów w telefonie, dlatego zostało ich aż tyle wymienionych. Możliwe że przy rozklejaniu uległ uszkodzeniu wyświetlacz( co może się tak zdarzyć), dlatego został wymieniony na nowy. W serwisach testowanie telefonów odbywa się trochę na innych zasadach, dlatego mimo że test przejdzie telefon pozytywnie zdarza się że w praktyce może okazać się inaczej. Oczywiście nie bronie tu serwisu, bo zawalił trochę sprawę, ale niech Pan mi wierzy u innych producentów czasami bywa jeszcze gorzej.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
super info, pozwala na spokojnie decydować czy warto inwestować i kupić kolejne Galaxy
Fryda
Explorer
Opcje

A wiecie, że jak padnie Wam rysik w Ultra to nie naprawią samego rysika? Nawet nie sprawdzą czy inny poprostu zadziała, tylko od razu masz factory reset i telefon w serwisie na 2 tygodnie. Nie pomaga tłumaczenie, że inne rysiki działają na tym telefonie i że ten rysik nie działa na innych s23 ultra. Kupiłem sobie nowy, bo kosztuje mniej nerwów i zabawy niż 2 tyg. bez telefonu + factory reset. Zamiast wymienić to problemy, bo to integralną część (to nic że są też sprzedawane osobno). Przez takie akcje żałuję, że wybrałem tą markę.

kocyk222
Pioneer
Opcje
Serwis samsung to jakiś dramat 2 razy przykleili ekran krzywo 
0 Like
hrater
Apprentice
Opcje
To chyba zależy od tego gdzie robisz ten serwis. Ja byłem u autoryzowanego serwisanta wziętego ze strony Samsunga. Całość zajęła trzy godziny w sumie, nie policzyli mi za ekspres bo miało być 2 i nie przeszedł za pierwszym razem testu wodoszczelności, ale już po tym wszystko git i korzystam. Te ekrany ultra są jakieś trudniejsze dla nich z tego co zauważyłem, pewnie ze względu na edge.