Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 ma ciche głośniki

(Temat utworzony: 28-05-2023 04:47 PM)
2987 Wyświetlenia
BlackPhoenix
Explorer
Opcje

Witam. Mam s21 5g. Chciałam kupić s23 ale zauwazylam, że jest OGROMNA różnica w dźwięku. Na moim s21 5G wręcz można ściszać połączenia czy muzykę. Filmy i cała reszta też gra bardzo głośno, co jest dla mnie bardzo ważne.

Włączyłam tą samą muzykę w s23 co w s21 5g i ten nowy telefon gra DUŻO ciszej zarówno na głośniku, czy na słuchawkach BT, wręcz w warunkach hałasu w pomieszczeniu ciężko byłoby w spokoju słuchać muzyki. 

Nie sądzę by kwestią tu był słaby głośnik ( za tak duże pieniądze). Czy wiadomo coś o sprawie cichego dźwięku w tym urządzeniu? Jakieś rozwiązanie? 
PatrykF
Expert
Opcje

@BlackPhoenix W ustawieniach programisty można znaleźć opcję "Wyłącz głośność bezwzględną". Spróbuj ją włączyć/wyłączyć. Możliwe, że będziesz musiała chwilę poczekać, albo nawet zrestartować telefon, żeby zmiany weszły w życie.

Tryb programisty znajdziesz na samsym dole ustawień i uruchomisz w następujący sposób:

Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Numer wersji (nacisnąć kilkanaście razy).

MembersNew
Navigator
Opcje

Niestety S23 tak ma. Gra cicho. Dodatkowo z głośnika do rozmów dźwięk jest jak ze studni, więc słabo się rozmawia i nie ma mowy o jakimkolwiek stereo w trybie głośnomówiącym/muzyka/filmy, bo ten w dole ekranu gra szerszym pasmem. Wypróbuj któryś z dźwięków powiadomień na obu telefonach.  W S21 będzie miał wydźwięk do końca, a w S23 jak z blaszanego garnuszka. W dodatku jak porównasz S23 do S21 , to w S23 dźwięk jest jakby przymulony, nawet na słuchawkach. Dla mnie to takie porównanie: S21 gra jak płyta CD a  S23 jak ze słabego MP3. To był jeden z powód dla którego oddałem w ciągu 14 dni od zakupu. 

fisher007
Pioneer
Opcje
Ten temat już był u mnie. Ponoć jakoś zrobili tak że jak tel leży płasko to gra głośniej a jak inaczej masz tel ułożony to już ciszej. Ze niby to ochrona głośników. Poszukajcie na mim temacie tam samsung wyjaśnią. Ale szczerze s21 plus miałem i dźwięk miał dużo lepszy niż mój obecny s23ultra. Żałuję zakupu.
rybus85
Helping Hand
Opcje
Dziwne. Ja po zmianie z s21 na s23 to zauważyłem że różnica jest bardzo duża na korzyść s23.
0 Like
mikaxx3
First Poster
Opcje
Dokladnie bardzo ciche ma dźwięki
mitpio
Voyager
Opcje
Nie gra tak samo .
Ten kto tak twierdzi powinien chyba sprawdzić swój słuch .
Mam Note 10 plus, s9 plus i s23 ultra i Note i s9 plus grają głośno i wyraźnie natomiast s23 u charczy w porównaniu do nich , wydaje mi się że głośniki są ok .
Może to być wina oprogramowania .
gig121
Apprentice
Opcje
Miałem dzisiaj włączona muzyczkę na głośniku w telefonie. W trakcie nagle muzyka zaczęła grać ciszej, gdzie poziom głośności się nie zmienił. Później ta sama muze puszczałem i wydaje mi się, że to nie ta sama głośność co wczesniej
I teraz sam już nie wiem czy coś się z głośniczkiem stało czy mi się wydaje, że za cicho gra.

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Próbowałeś resetować urządzenie? Puszczać inne utwory?

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
gig121
Apprentice
Opcje
Tak, co do innych utworów nie mam pewności, czy na pewno to jest ta odpowiednią głośność, nie mam porównania
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Za pomocą aplikacji Members możesz przeprowadzić diagnostykę glosnika dolnego jak i górnego.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like