Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 ma ciche głośniki

(Temat utworzony: 28-05-2023 04:47 PM)
2986 Wyświetlenia
BlackPhoenix
Explorer
Opcje

Witam. Mam s21 5g. Chciałam kupić s23 ale zauwazylam, że jest OGROMNA różnica w dźwięku. Na moim s21 5G wręcz można ściszać połączenia czy muzykę. Filmy i cała reszta też gra bardzo głośno, co jest dla mnie bardzo ważne.

Włączyłam tą samą muzykę w s23 co w s21 5g i ten nowy telefon gra DUŻO ciszej zarówno na głośniku, czy na słuchawkach BT, wręcz w warunkach hałasu w pomieszczeniu ciężko byłoby w spokoju słuchać muzyki. 

Nie sądzę by kwestią tu był słaby głośnik ( za tak duże pieniądze). Czy wiadomo coś o sprawie cichego dźwięku w tym urządzeniu? Jakieś rozwiązanie? 
28 Odpowiedzi
SM07
Pioneer
Opcje
Myślę że s23 tak samo głośno gra jak s21. Taka różnica może wynikać z tego że na telefonie w sklepie były zmieniane jakieś ustawienia.
0 Like
BlackPhoenix
Explorer
Opcje
Nie jest to kwestia sklepu. Zamówiłam do domu s23, bo też myślałam, że będą grać tak samo. W warunkach domowych przetestowałam i tak jak piszę różnica jest duża.
BlackPhoenix
Explorer
Opcje
Grają tak samo cicho jak te w sklepie, zakładam więc, że ten model "tak ma". Pytanie czy można to jakoś rozwiązać.
0 Like
SM07
Pioneer
Opcje
A jest włączone Dolby Atmos? Poprawia i lekko podgłaśnia dźwięk.
BlackPhoenix
Explorer
Opcje
A jak to można sprawdzić?
0 Like
SM07
Pioneer
Opcje
Ustawienia->dźwięk i wibracje->jakość dźwięku i efekty
0 Like
BlackPhoenix
Explorer
Opcje
Sprawdziłam. W s21 atmos jest odpalony tylko do gier.

W s23 był wyłączony całkowicie. Włączyłam do gier i do multimediów. Dalej jest znacznie ciszej niż w Samsungu s21 5g.
Otekg
Explorer
Opcje
Wejdź w Ustawienia, następnie Dźwięki i wibracja, następnie Głośność, następnie 3 kropeczki w prawym górnym rogu, nastepnie Ograniczenie głośności multimediów. I tam możesz ustawić większą głośność niż standardowa.
0 Like
BlackPhoenix
Explorer
Opcje
Już to zrobiłam wcześniej. Jeśli różnica jest to niewielka.

0 Like