01-02-2023 08:10 PM — edytowano 13-09-2024 08:39 AM
W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy S23, Galaxy S23+ oraz Galaxy S23 Ultra. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant EUX). Telefony pochodzące od operatorów otrzymują aktualizacje nieco później.
Jak długo będą wspierane telefony z serii Galaxy S23?
Modele S23 otrzymają aż 4 duże aktualizacje systemu Android oraz 5 lat wsparcia w postaci aktualizacji bezpieczeństwa. To oznacza, że ostatnią aktualizacją systemu będzie Android 17 a wsparcie bezpieczeństwa zakończy się w lutym 2028 roku.
Informacje o aktualizacjach:
Galaxy S23 FE (SM-S711B):
Galaxy S23 (SM-S911B):
Galaxy S23+ (SM-S916B):
Galaxy S23 Ultra (SM-S918B):
Dodatkowe informacje:
Przydatne odnośniki na forum:
Przydatne zewnętrzne odnośniki:
2 tygodni(e) temu
2 tygodni(e) temu
2 tygodni(e) temu
dzisiaj zrobilam aktualizacje telefonu one ui 7. na początku wydawało sie dobrze, wszystko sie załadowało, dopóki nie odblokowalam telefonu. po tym nagle telefon wszedł w bootloop który trwał około 10 minut. bootloop sam sie naprawił, ale ciągle wyskakuję komunikat "Serious Software Issue Detected". niektóre funkcje samsunga jak np. device care również nie działają. ma ktoś podobny problem?
2 tygodni(e) temu
2 tygodni(e) temu
tydzień temu – ostatnio edytowany tydzień temu
tydzień temu
@Blackmv12, Poczekaj aż aktualizacja pojawi się dla XNZ. Jak będziesz kombinował z CSC, to możesz w ogóle przestać otrzymywać aktualizacje. Na przyszłość zwracaj uwagę na dystrybucję urządzenia przy zakupie.
tydzień temu
tydzień temu
Cześć, zainstalowałem ui7 na S23 i rozpoczął się koszmar.
Na dole nie ma dwóch przycisków (home i karty), nie da się ściągnąć belki w dół (z narożników też nie działa), nie mogę uruchomić ustawień, nie otwierają się. Próbowałem uruchamiać ponownie telefon oraz trzymałem guzik zasilania i ściszania przez 10s nie pomaga. Próbowałem też włączyć android recovery, ale nie pojawia się to przy przytrzymaniu guzików.
Pomocy, co robić?
tydzień temu – ostatnio edytowany tydzień temu
O jakich przyciskach piszesz? Chodzi Ci o pasek nawigacji?
Jeśli tak, to powinieneś mieć możliwość wyłączenia gestów w menu. Nie mam FE, tylko "pełną" wersję, ale zakładam, że to w tym samym miejscu.
Co do belki, to po przejściu na 7.0 standardowo jest ona rozdzielona. Możesz jednak wrócić do poprzedniego zachowania tu:
Uruchomienie trybu recovery wymaga podpięcia sie kablem do komputera.
To chyba tyle.
Powodzenia!