Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania Galaxy S23 FE | S23 | S23+ | S23 Ultra

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
393 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Galaxy_S23_Series_02.jpg

W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy S23, Galaxy S23+ oraz Galaxy S23 Ultra. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant EUX). Telefony pochodzące od operatorów otrzymują aktualizacje nieco później.

Jak długo będą wspierane telefony z serii Galaxy S23?

• System: Android 17
  • Bezpieczeństwo: 01.02.2028

Modele S23 otrzymają aż 4 duże aktualizacje systemu Android oraz 5 lat wsparcia w postaci aktualizacji bezpieczeństwa. To oznacza, że ostatnią aktualizacją systemu będzie Android 17 a wsparcie bezpieczeństwa zakończy się w lutym 2028 roku.

Informacje o aktualizacjach:

Galaxy S23 FE (SM-S711B):

Galaxy S23 (SM-S911B):

Galaxy S23+ (SM-S916B):

Galaxy S23 Ultra (SM-S918B):

Dodatkowe informacje:

Przydatne odnośniki na forum:

Przydatne zewnętrzne odnośniki:

1 956 Odpowiedzi
Vences
Pioneer
Opcje
Ktoś wyżej postawiony na tym forum powinien zrobić dobity artykuł opisujący skutki kupna tanich urządzeń w szemranych sklepach. Codziennie ktoś się na to nacina. Tu nawet nie chodzi o inną wersję oprogramowania, ale i o np. gwarancję.
A co do OPa to dla własnego dobra zaniechałbym jakichkolwiek prób modefikacji oprogramowania tylko czekał na wersję NZ.
0 Like
Blackmv12
Pioneer
Opcje
Dzień dobry no telefon był kupiony nie dawno na raty wsumie za 2100 wiec tani nie był kupiony na allegro więc to w sumie wszystko wyjaśnia no ale faktycznie na zaufanych źródłach trzeba kupywać no ale ciężko było znaleźć s23 fe wogóle gdzieś dostępny
0 Like
Members_U7zn8AH
First Poster
Opcje

dzisiaj zrobilam aktualizacje telefonu one ui 7. na początku wydawało sie dobrze, wszystko sie załadowało, dopóki nie odblokowalam telefonu. po tym nagle telefon wszedł w bootloop który trwał około 10 minut. bootloop sam sie naprawił, ale ciągle wyskakuję komunikat "Serious Software Issue Detected". niektóre funkcje samsunga jak np. device care również nie działają. ma ktoś podobny problem?

0 Like
SaCam
Voyager
Opcje
Wykonaj wipe cache partition z poziomu recovery mode
0 Like
Blackmv12
Pioneer
Opcje
Ktoś wie kiedy w zelandii ma pojawić się one ui 7 na s23 fe
0 Like
Blackmv12
Pioneer
Opcje
Jest ktoś w stanie mi pomóc z aktualizowaniem telefonu gdyż jest on ustawiony na region nowej zelandi XNZ nwm zmienić csc chociaż wiem że przez to łatwo można zniszczyć sobie telefon i nie jest to wcale łatwe jeśli ktoś się na tym zna i pomoże to niech piszę prywatnie 

image

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Blackmv12, Poczekaj aż aktualizacja pojawi się dla XNZ. Jak będziesz kombinował z CSC, to możesz w ogóle przestać otrzymywać aktualizacje. Na przyszłość zwracaj uwagę na dystrybucję urządzenia przy zakupie.

Blackmv12
Pioneer
Opcje
Dobra będę czekał
0 Like
krzysiekmazi
First Poster
Opcje

Cześć, zainstalowałem ui7 na S23 i rozpoczął się koszmar. 
Na dole nie ma dwóch przycisków (home i karty), nie da się ściągnąć belki w dół (z narożników też nie działa), nie mogę uruchomić ustawień, nie otwierają się. Próbowałem uruchamiać ponownie telefon oraz trzymałem guzik zasilania i ściszania przez 10s nie pomaga. Próbowałem też włączyć android recovery, ale nie pojawia się to przy przytrzymaniu guzików.
Pomocy, co robić?

0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

O jakich przyciskach piszesz? Chodzi Ci o pasek nawigacji?

Screenshot_20250514_182735_Settings.jpg

Jeśli tak, to powinieneś mieć możliwość wyłączenia gestów w menu. Nie mam FE, tylko "pełną" wersję, ale zakładam, że to w tym samym miejscu.

Co do belki, to po przejściu na 7.0 standardowo jest ona rozdzielona. Możesz jednak wrócić do poprzedniego zachowania tu:

Screenshot_20250514_183107_Settings.jpg

Uruchomienie trybu recovery wymaga podpięcia sie kablem do komputera.

To chyba tyle.

Powodzenia!

0 Like