Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uciekająca bateria z S22 - jak jest u Was?

(Temat utworzony: 16-10-2022 08:41 PM)
31279 Wyświetlenia
adelange1311
Explorer
Opcje
Hej forumowicze!
Od dwóch tygodni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem S22 256GB na Exynosie. Telefon jest idealny gdyby nie bateria, która na zwykłym użytkowaniu smartfona (social media, messenger) daje 2,5h SoT ze 100% do 5%.
Mój poprzedni A52 5G wyciągał spokojnie na 120Hz i LTE około 5-6h, więc po przesiadce zauwazam dużą różnicę.

Mam włączona adapcyjną baterię, robiłem wipe cache partition i optymalizację aplikacji. Używałem smart switch do konfiguracji. Nic z tego nie pomaga i czasem widzę jak procenty baterii spadają w oczach. 

Jakie Wy macie doświadczenia z bateria w tym telefonie? Czy ona naprawdę jest taka zła czy warto zanieść go na serwis? Czy to możliwe, że bateria dalej uczy się cyklu używania?

363 Odpowiedzi
alunia1810
Pioneer
Opcje
Telefon nawet przy wlacoznym wifi nie trzyma długo, jednak jak przechdoze na lte to już tragedia
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Jeżeli masz sygnał na 1-2 kreski to będzie nawet przy włączonym wifi ciągnąć więcej prądu...
0 Like
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
Ogólnie ten model powinni wycofać ze sprzedaży już nawet w samym 2022 roku najgorszy model z serii S jaka powstała, wiem bo też miałem ten model koło 6 miesięcy i się go pozbyłem na rzecz S23 tu nawet serwis nie pomoże. Proponuję sprzedać ten telefon i zakupić S23 nowego bądź jakąś używkę w dobrym stanie, albo iPhona 15 bądź 14
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu. Instrukcję znajdziesz pod poniższym odnośnikiem.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
DaN995
Pathfinder
Opcje
Tu nic nie pomoże. Tragiczny procesor Exynos 2200 i moduł GSM robią spustoszenie z baterią. Co ciekawe ten sam fatalny moduł GSM jest w S24, który z resztą ma też Exynosa. Lepszego ale Exynosa. Jak chcesz mieć spokój to seria S23, która ma Snapdragona lub S24 ale tylko Ultra.
0 Like
Dura
First Poster
Opcje
Normalne, mam tak samo S22 ma tragiczną baterię. Nigdy nie miałem tak słabego telefonu pod względem wytrzymałości baterii.
0 Like
xyz625251
Pathfinder
Opcje
To normalne zużycie baterii podczas włączonego ekranu? 175%? Na 4h?

image

0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Wydaje się trochę dużo. Zależy jednak co robiłeś na telefonie. Jeśli grałeś w gry on-line korzystając z danych pakietowych przy słabym zasięgu to normalnym będzie, że bateria szybko się rozładuje. Jeśli jednak korzystałeś głównie na Wi-Fi to wówczas coś jest nie tak. Na wykresie widać, że często ładujesz telefon. Czym to jest podyktowane?
0 Like
xyz625251
Pathfinder
Opcje
Tak szybko się rozładowuje, żadnych gier jedynie tiktok czy inne bzdety typu fb,msg
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Długo masz ten telefon? On generalnie nie słynie z najlepszej baterii, ale jeśli masz go dłuższy czas i robiłeś jakieś aktualizacje to wyczyść pamięć Cache - czasami pomaga to przy niedogodnościach w działaniu telefonu. Wprowadź na próbę aplikacje TikToka i FB w stan głębokiego uśpienia i sprawdź czy bateria będzie lepiej trzymać. Poświęć chwilę czasu i aplikacje, których nie używasz wcale lub nie potrzebujesz powiadomień wprowadź na stałe w Tryb Głębokiego Uśpienia lub odinstaluj. Ciężko czasami dojść do tego co rozładowuje baterię, a ten systemowy menedżer baterii nie mówi całej prawdy.
Możesz też rozważyć przywrócenie "fabryki" - obowiązkowo bez przywracania kopii zapasowej aplikacji czy ustawień - ale to nie zawsze pomaga.
0 Like