Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uciekająca bateria z S22 - jak jest u Was?

(Temat utworzony: 16-10-2022 08:41 PM)
31489 Wyświetlenia
adelange1311
Explorer
Opcje
Hej forumowicze!
Od dwóch tygodni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem S22 256GB na Exynosie. Telefon jest idealny gdyby nie bateria, która na zwykłym użytkowaniu smartfona (social media, messenger) daje 2,5h SoT ze 100% do 5%.
Mój poprzedni A52 5G wyciągał spokojnie na 120Hz i LTE około 5-6h, więc po przesiadce zauwazam dużą różnicę.

Mam włączona adapcyjną baterię, robiłem wipe cache partition i optymalizację aplikacji. Używałem smart switch do konfiguracji. Nic z tego nie pomaga i czasem widzę jak procenty baterii spadają w oczach. 

Jakie Wy macie doświadczenia z bateria w tym telefonie? Czy ona naprawdę jest taka zła czy warto zanieść go na serwis? Czy to możliwe, że bateria dalej uczy się cyklu używania?

363 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego telefonu? Jeżeli tak to wykonaj hard reset, ale tym razem nie przywracaj kopii. Zdarza się bowiem, że wraz z kopią przywracane są błędy, które mogą wpływać na pracę urządzenia.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

KZQ
Helping Hand
Opcje
W S22 słabiutko z baterią. Bez włączenia "baterii adaptacyjnej" to już w ogóle porażka.
0 Like
adelange1311
Explorer
Opcje
Dzięki za odpowiedź, wolałbym tego uniknąć, bo mimo wszystko jest to robota na cały dzień z przywracaniem telefonu do stanu używalności. Jeśli sytuacja się nie poprawi rozważę to, choć jak dla mnie to porażka, że wydaje się 4k na telefon który wymaga od nowości opieki większej niż pacjent z oiomu 😕
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Jeżeli się zdecydujesz na przywrócenie ustawień fabrycznych to daj znać czy coś się zmieniło. Pamiętaj, że po resecie przez pierwszych kilka dni telefon uczy się wzorców użytkowania i optymalizuje pracę baterii.

adelange1311
Explorer
Opcje
Mam ją włączoną na szczęście. Samsung musi wiedzieć o problemie, więc modlę się by wraz z androidem 13 i OneUI 5 poprawili software'owo ten problem 🥲
0 Like
KZQ
Helping Hand
Opcje
Mnie ta funkcja drażni, bo ubija mi aplikacje np. Tidal-a, nawet jak dam jej nieograniczony dostęp do baterii. Z drugiej strony bateria wyczuwalnie dłużej trzyma.

To ogniwo jest po prostu za małe. Nie liczę na poprawę w A 13.
0 Like
adelange1311
Explorer
Opcje
W iP 13 np masz mniejsze ogniwo i bateria trzyma spokojnie do końca dnia i dłużej. Wiem, że to inny software, ale optymalizacja jest możliwa jak widać
0 Like
adelange1311
Explorer
Opcje
Serio? Ja nie zauważyłem u mnie ubijania aplikacji w tle. Spotify potrafi grać długo bez zamykania aplikacji
0 Like
KZQ
Helping Hand
Opcje
iOS jesteś świetnie zoptymalizowany.
0 Like