Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uciekająca bateria z S22 - jak jest u Was?

(Temat utworzony: 16-10-2022 08:41 PM)
31241 Wyświetlenia
adelange1311
Explorer
Opcje
Hej forumowicze!
Od dwóch tygodni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem S22 256GB na Exynosie. Telefon jest idealny gdyby nie bateria, która na zwykłym użytkowaniu smartfona (social media, messenger) daje 2,5h SoT ze 100% do 5%.
Mój poprzedni A52 5G wyciągał spokojnie na 120Hz i LTE około 5-6h, więc po przesiadce zauwazam dużą różnicę.

Mam włączona adapcyjną baterię, robiłem wipe cache partition i optymalizację aplikacji. Używałem smart switch do konfiguracji. Nic z tego nie pomaga i czasem widzę jak procenty baterii spadają w oczach. 

Jakie Wy macie doświadczenia z bateria w tym telefonie? Czy ona naprawdę jest taka zła czy warto zanieść go na serwis? Czy to możliwe, że bateria dalej uczy się cyklu używania?

363 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@alunia1810, Proszę nie sugerować się wynikami z tej aplikacji. Nawet na fabrycznie nowym telefonie nie pokazuje 100% kondycji baterii.

cccccc1
Voyager
Opcje
Przecież jest napisane, że jest kalkulowane na podstawie 5 ładowań, a tych do teraz było 4 i nie było pełnego ładowania. Nawet jest sugestia żeby rozładować poniżej 15% i naładować do pełna.
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
no proszę..tez bym się nie sugerował ale zawsze w czymś coś jest 1704313740484.jpg
0 Like
Evilmirage
Student
Opcje
Witam. Chciałbym zapytać czy istnieje możliwość uśpienia, wyłączenia lub całkowitego usunięcia aplikacji Cyfrowy dobrostan. W moim Galaxy s22 jej działanie w tle zabiera mi około 15% baterii na dobę. Jest mi ona kompletnie zbędna i swoją drogą nie chce żeby jakakolwiek aplikacja tworzyła bazę danych na temat tego jak korzystam z mojego własnego telefonu. 
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Generalnie wywalenie większości blootware z samsunga daje znacznie mniej niż w wypadku większości chińczyków , ale tak z doświadczenia koło 10% dluzej bateryjka wytrzymuje (w każdym razie na mocniejszych telefonach) natomiast przy mocnym sprzęcie nie widać poprawy wydajności po takim sprzątaniu (na słabych sprzętach nie wiem- nie posiadam, najsłabsze co mam od samsunga to A52s)
0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Odbierz mu uprawnienia...
0 Like
Selixo
Hotshot
Opcje
Da się wyłączyć bez problemu. W dobrostanie 3 kropki i wyłącz dostęp do danych. 1708582707997.jpg
alunia1810
Pioneer
Opcje
Hejka. Podsyłam parę screenów pracy na baterii mojego s22. Ostatnio z baterią nie jest ciekawie bo ładuje telefon do 3 razy dziennie. Telefon kupiłam w listopadzie i wiem że na ogogół ma on słaba baterie ale jest to normalne że jest aż tak źle? Zastanawiam się czy nie oddać do serwisu. Proszę doradzić mi jakieś sensowne rozwiązanie. Wiem też że na włączonym lte baterią zlatuje szybciej ale u mnie dzieje się to na prawdę szybko. Wychodząc rano z domu i wracając ok 14 muszę ładować telefon bo jest on bliski 5% 🫤

image

image

image

image

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Powiedz jaki masz zasięg sieci komórkowej? Bo tu może być problem
0 Like
alunia1810
Pioneer