Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uciekająca bateria z S22 - jak jest u Was?

(Temat utworzony: 16-10-2022 08:41 PM)
31257 Wyświetlenia
adelange1311
Explorer
Opcje
Hej forumowicze!
Od dwóch tygodni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem S22 256GB na Exynosie. Telefon jest idealny gdyby nie bateria, która na zwykłym użytkowaniu smartfona (social media, messenger) daje 2,5h SoT ze 100% do 5%.
Mój poprzedni A52 5G wyciągał spokojnie na 120Hz i LTE około 5-6h, więc po przesiadce zauwazam dużą różnicę.

Mam włączona adapcyjną baterię, robiłem wipe cache partition i optymalizację aplikacji. Używałem smart switch do konfiguracji. Nic z tego nie pomaga i czasem widzę jak procenty baterii spadają w oczach. 

Jakie Wy macie doświadczenia z bateria w tym telefonie? Czy ona naprawdę jest taka zła czy warto zanieść go na serwis? Czy to możliwe, że bateria dalej uczy się cyklu używania?

363 Odpowiedzi
slawoLord
Voyager
Opcje
Umnie wręcz przeciwnie s22 dłużej działa po aktualizacji.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

TomiSss
Pioneer
Opcje
Zapomniałem dodać ze wipe cache partition robiłem już przynajmniej dwa razy, podobnie jak optymalizacje aplikacji.
A i jeszcze dodam że aktualizacja z zeszłego tygodnia nic nie poprawiła niestety.
0 Like
TomiSss
Pioneer
Opcje
Czytanie ze zrozumieniem to widzę niestety nadal jest problem. Napisałem wyraźnie S22 nie PLUS NIE ULTRA. S22+ ma duuuzo większą baterie i nie ma mowy tutaj o jakimkolwiek porównaniu ani odniesieniu do zwykłego S22
TomiSss
Pioneer
Opcje
Ehhh, czytanie specyfikacji też sprawia problemy ? Pojemność baterii S22: 3700mAh, S22+: 4500mAh, czyli 22% więcej !!!
Ale odeszliśmy od tematu. Proszę użytkowników innych modeli niż S22 o nie wpisywanie swoich przeżyć.
Z góry dziękuję
0 Like
TomiSss
Pioneer
Opcje
Miło słyszeć, więc jest szansa. A można wiedzieć ile dłużej?
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
U mnie też było na plus po aktualizacji bez 22 a po tej drugiej Która jest teraz z marca jest jeszcze lepiej. Na Samsungu jest jeden sposób który pomaga zazwyczaj ale jest nieoficjalny i nie mogę o nim tutaj pisać Najlepiej jest go zrobić po każdej dużej aktualizacji my w moim naprawiło kompas GPS Bluetooth WiFi i masę innych rzeczy mogę tylko podpowiedzieć że jest to spowodowane tym że seria S 22 nie ma jeszcze partycji a i b do aktualizacji OTA tak jak to ma mieć seria s23 przez co każda aktualizacja może nieść przez masę błędów niedociągnięć. Najlepiej abyś podszedł sobie do serwisu i poprosił żeby wygrali ci po kablu serwisowym programem czterolikowca z najnowszym Androidem. A i pamiętaj że telefon się musi po czymś takim ułożyć najlepiej z miesiąc zanim zacznie normalnie działać przez 48 godzin będzie w ogóle masakra z baterią Bo jądro systemu będzie cały czas robiło swoje tam ważne rzeczy potem wszystko się uspokoi po takim zabiegu i powinno wszystko być w porządku.
0 Like
dannq8521
Apprentice
Opcje
Witam, jak zauważyłem po kilku tygodniach użytkowania mojego S22+ na OneUI 5.1 bateria jest zauważalnie gorsza niż na poprzedniej wersji systemu. I tak, uruchamiałem urządzenie kilkukrotnie, czyściłem aplikacje itp itd.
Znalazłem też cały wątek na twitterze poświęcony temu problemowi i wydaje się on powszechny, dlatego chciałem się zapytać jak jest u was?
Samsung chyba oficjalnie nie wypowiedział się na ten temat a chciałbym żeby ta informacja dotarła do odpowiednich organów w firmie i nie utknęła gdzieś pomiędzy tysiącami zgłoszeń.
Fajnie jakby ktoś naprawdę się tym zainteresował i udostępnił poprawkę.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proponuję wykonać wipe cache partition według poradnika->

[ Jak wykonać wipe cache partition] ->
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[ Proadnik YouTube - by @mirudo24]

https://m.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM