Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uciekająca bateria z S22 - jak jest u Was?

(Temat utworzony: 16-10-2022 08:41 PM)
31234 Wyświetlenia
adelange1311
Explorer
Opcje
Hej forumowicze!
Od dwóch tygodni jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem S22 256GB na Exynosie. Telefon jest idealny gdyby nie bateria, która na zwykłym użytkowaniu smartfona (social media, messenger) daje 2,5h SoT ze 100% do 5%.
Mój poprzedni A52 5G wyciągał spokojnie na 120Hz i LTE około 5-6h, więc po przesiadce zauwazam dużą różnicę.

Mam włączona adapcyjną baterię, robiłem wipe cache partition i optymalizację aplikacji. Używałem smart switch do konfiguracji. Nic z tego nie pomaga i czasem widzę jak procenty baterii spadają w oczach. 

Jakie Wy macie doświadczenia z bateria w tym telefonie? Czy ona naprawdę jest taka zła czy warto zanieść go na serwis? Czy to możliwe, że bateria dalej uczy się cyklu używania?

363 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Marvetti, nie ma większego znaczenia. Ważniejsze jest, żeby przed hard resetem ręcznie usunąć wszystkie konta z telefonu i nie wgrywać po tym kopii zapasowej aplikacji i ustawień, połączeń, SMS, kontaktów i plików można.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Marvetti
Journeyman
Opcje
No i tak to wygląda, nie wiem co męczy ten telefon ale jak widać więcej pali jak się go nie używa niz jak się z niego korzysta. Synchronizacja wyłączona, GPS, AOD.

Mam nadzieję, że to wina A13 i 5.1 bo jak nie to ostatnia przygoda z Galaxy. Już pamiętam dlaczego zostawiłem Samsunga po S8.

Wipe cache nie pomaga, jeszcze dzisiaj wyłączyłem usługi lokalizacji i zmieniłem klawiaturę Samsung na Google. Dajmy się zaskoczyć Screenshot_20230220_210959_Device care.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Marvetti, ale robiłeś finalnie hard reset, czy też się nie zdecydowałeś?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

misiu75
Apprentice
Opcje
Witam. Po aktualizacji OneUI 5.1 bateria szybo się rozładowuje. W czym jest problem? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. 
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Trzeba kupić sobie s23 tam podobno chwalą bateria jest super. Ja ma. Najnowsza aktualizacje na s22u i jest lepiej.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Sissi85
Journeyman
Opcje
S22+ używam od 14 lutego 2023 i...żałuję. nie gram w gry, nie tworzę filmików,normalne użytkowanie czasem tel,czasem videorozmowa. Tel.trzeba ładować codziennie. Bardzo się zawiodłam za cacko za 4600zl. sklep nie przyjął zwrotu, bo niby ma rysy, ale jest ofoliowany z każdej strony foliami producenta + z przodu ochronna. Strach do Krakowa na nawigacji jechać, po przyjeździe szybko szukać gniazdka....bardzo zawiedzona.oczwiscie mam adaptacyjna baterie, oszczędzanie, aplikacje siedzą uśpione.no chociaż 2 dni myślałam że wytrzyma....PO CO mi super hiper procesor, który zjada baterie i mogę się zgubić na mazurach i nie mieć dostępu do niczego...tel.dla prezesa firmy, który non stop siedzi przy biurku...
0 Like
Szymon04
Explorer
Opcje
Witam,
Od grudnia zeszłego roku jestem posiadaczem Galaxy S22. Od samego początku bateria w tym telefonie nie była wybitna - korzystam z telefonu bardzo intensywnie, ale spokojnie wystarczała do momentu powrotu do domu ok. godziny 18. Jednak po aktualizacji do One UI 5.1 to jest jakiś istny koszmar. Telefon ładuję 2 razy dziennie, a ekran włączony jest zazwyczaj przez 4 godziny w ciągu dnia. Czy są jakieś sposoby jak to naprawić? Myślałem, że szybko zostanie wprowadzona poprawka aktualizacji, ale chyba nic z tego...
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Aktualizacja marcowa jest w drodze. Problem jest szerzej znany, więc stosowne poprawki powinny przynieść poprawę. Pożyjemy zobaczymy 💪

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

TomiSss
Pioneer
Opcje
Witam,
Mój S22 od początku ma czas pracy na baterii na poziomie iphona 4 z przed 10 lat, czyli w praktyce od rana do wieczora, pod warunkiem, że nie używam zbyt często. 
Ale ostatnio po aktualizacji do 5.1 , czas ten mam wrażenie zmalał o ponad 30-40% . 
Czy pozostali użytkownicy zwykłego S22, nie PLUS i nie ULTRA mają podobne odczucia ?