Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22U nieustanne restarty

(Temat utworzony: 06-04-2022 07:56 PM)
19507 Wyświetlenia
Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

Nie można tego opisać prawidłowymi słowami, bo całość postu będzie wygwiazdkowana. Jak to możliwe, że urządzenie biznesowe i telefon uniemożliwia wykonanie czegokolwiek. Czy ktoś też ma taką jazdę z S22U jak ja. Dzisiaj zaliczyłem pierdyliard*n+1 restartów. Kurna telefon za 5k i nie można nawet zadzwonić. Jak narzekałem na baterie bo telefon trzymał 1.5-2h SOT to urw mi nie starczy żeby opisać co się dzieje. No po prostu nic nie działa. Od początku z przymrużeniem oka patrzyłem na różne komentarze. Od 24 lutego telefon działał super, bateria jak już pisałem kilka razy różnie. Dzisiaj, no nie wiem jak to opisać, jak praca glapińskiego chyba, no istny dramat. Nic nie mogę zrobić, napisać, co 5 minut restart, dodatkowo cały czas napieprza GPU, CPU. Robiłem wipe cache z 10 razy, app repair. Nie będę resetować co kilka dni telefonu. Ktoś ma podobnie? Wrzucam screeny, przerwy to restarty. Dodam, że do dzisiaj telefon działał dość dobrze, ale teraz użytowanie jest niemozliwe. Nie dodawałem żadnych aplikacji, nic nie blokowałem za pomocą adb. Jedynie uśpione aplikacje i kilka sugestii co do ustawień z XDA, tyle! W jakąś godzinę zjechało mi 50% baterii. 

Screenshot_20220406-194258_One UI Home.jpgScreenshot_20220406-194046_Device care.jpgScreenshot_20220406-192916_Battery Tracker.jpg

Przejdź do rozwiązania
392 Odpowiedzi
naciasz88
Apprentice
Opcje

Mój Samsung S22 Ultra od kilku dni nieregularnie zaczął się samoistnie resetować. Postanowiłam dziś go "wyczyścić" z nadmiaru danych, pobrałam aktualizację systemu .
Po tym zabiegu telefon od kilku godzin próbuje się uruchomić restartując się bez przerwy. 

Próbowałam resetu poprzez kombinację przycisków. 

Nic nie pomaga. Czy istnieje sposób aby go wskrzesić?

To mój drugi Samsung, z którym mam ten sam problem.;/

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, tutaj niestety mogła paść płyta główna. Pozostaje wizyta w autoryzowanym serwisie Samsung.
Bo___
Pathfinder
Opcje
Uszkodzona płyta główna. Ja to miałem kilka miesięcy po zakupie. Wymienili.
Members_QU7kGyy
Student
Opcje

Hello

Issue: brand new S22 ULTRA was in a drawer for two years after buing. Now, after first unpack, I tried to turn on it. Phone is restartes in a loop. It shows the SAMSUNG logo then classic four spinning dots and restart. Over and over again... Phone is going warmer and warmer.

Any idea what I can to do with it to resolve this problem?

TIA
Greg

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hello. The phone simply froze. Please start it in recovery mode and reset it.
Members_QU7kGyy
Student
Opcje

How?...
"Press and hold the Volume Down and Power buttons until you see the Android logo."?

I tried many times without result...

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
This way we will enter the download. We need to connect the phone to a computer or another phone. Press the power and volume + buttons simultaneously. When the Samsung logo appears, release the power button and after a while, volume + the phone will enter the recovery menu. Find the Factory reset option and press it, after this the phone will reset.
Members_P6rlqE0
First Poster
Opcje

Cześć,

Mam problem z moim Samsungiem S22+. Telefon losowo się wyłącza i wpada w pętlę rozruchową, gdzie wyświetla się tylko logo. Czasem udaje się go uruchomić po około 30 minutach, ale nie zawsze (pomaga włożenie go do zamrażarki na 15 minut).

Byłem już w serwisie, gdzie wymieniono baterię na nową, jednak problem nie ustąpił. Dodatkowo, telefon strasznie się nagrzewa. Zauważyłem również, że gdy włączam Wi-Fi, telefon również wpada w tę pętlę rozruchową.

Czy ktoś miał podobne problemy lub wie, co mogę zrobić, aby to naprawić?

Z góry dziękuję za pomoc!

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

Members_P6rlqE0
First Poster
Opcje

Nie nie przywracałem nic.

0 Like