Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bootloop po aktualizacji S22U

(Temat utworzony: 21-12-2024 11:09 AM)
1934 Wyświetlenia
KAJETANoG
Explorer
Opcje
Cześć! 
Czy komuś jeszcze poza mną aktualizacja OneUI wrzuciła telefon w bootloop? 
Wiem że jest sporo przypadków na świecie ale jeszcze nie znalazłem konkretnego w Polsce.
Samsung jak na razie proponuję tylko wymianę płyty głównej oczywiście bez żadnego odzyskania danych.
31 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć na początek spróbuj zrestartować go przyciskami.
Jeżeli to nie pomoże wykonaj zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Jeżeli to również nie pomogło podłącz telefon do kontaktu (nie do komputera) i sprawdź czy wtedy się uruchomi.
Jeżeli to również nie pomogło wykonaj hard reset.
Jeżeli żadnen z tych zabiegów nie pomógł może być konieczne wgranie na nowo oprogramowania, wymiana płyty głownej lub baterii.
Selixo
Big Cheese
Opcje
Ostatnio dość głośno o tym się robi. Na grupach fb już jest to poruszane.
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s22/nakładka-6-1-1-s22-ultra/td-p/11281720?src=Shar...
KAJETANoG
Explorer
Opcje
Cześć!
Telefon nie reaguje na Soft Reset.
Nie reaguje nawet na próby wejścia w menu recovery. 💁🏼
0 Like
KAJETANoG
Explorer
Opcje
Ciekawe co coś z tym zrobią bo jak narazie wszędzie zarzekają się ze po gwarancji to niczego nie naprawią i chcą kupę pieniędzy za naprawianie tego błędu
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Jak na razie nie ma oficjalnego stanowiska w tej sprawie. Zobaczymy jak się to rozwinie.
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Spróbuj podłączyć go do kontaktu jeżeli wtedy telefon również się nie uruchomi możesz sprawdzić czy telefon wejdzie w tryb dowloand mode. Jeżeli to również nie przyniesie efektu konieczna będzie wizyta w serwisie.
hubertolot
Journeyman
Opcje
Mam ten sam problem o tyle że co jakiś czas uda mi się go włączyć do ekranu startowego i korzystać.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Telefon sie tak zachowywał, ale to była jakaś cześć modeli S22 na początku wydania. Na ten moment nie mieliśmy jak dotąd żadnego przypadku by aktualizacja do S22 upijała telefon. Nie zauważyłem tez u znajomych by mieli jakiś problem ze swoimi modelami po aktualizacji.
KAJETANoG
Explorer
Opcje
U mnie się pojawił i z tego co wiem nie jest to jedyny przypadek 😕
0 Like