Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Transmisja danych s22u

(Temat utworzony: 30-05-2022 11:05 PM)
6744 Wyświetlenia
Borsuk74
Explorer
Opcje
Witam,
Czy ktoś też zauważył taki problem, że zasięg wskazuje na 3/4 lub 4/4 kreski LTE lub 5G w centrum Warszawy czy okolicach, a nie można otworzyć YT czy strony internetowej..? Testowane na Orange oraz Plus.. Dodam że zawsze mam taką samą drogę do pracy i na poprzednim telefonie takich problemów nie było... 🤔

Jedyne co pomaga to off/on trybu samolotowego aby ponownie zalogował się do sieci... 
107 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Borsuk74  Witam

Rozumiem że dzieje się tak w różnych miejscach gdzie jest zasięg 4G lub 5G....

Czy telefon jest zaktualizowany do najnowszej wersji?

Czy po ponownym uruchomieniu  w dalszym ciągu ten problem występuje?

0 Like
Borsuk74
Explorer
Opcje
Ad 1: różne miejsca, sieć LTE / 5G
Ad 2: tak, jest zaktualizowany
Ad 3: po ponownym uruchomieniu jest okej, nawet po włączeniu i wyłączeniu trybu samolotowego.

W centrum Warszawy siedzę na kanapie i mam 1/4 kresek zasięgu. Nie zmieniając miejsca włączam i wyłączam tryb samolotowy i po ponownym zalogowaniu od razu mam 3/4 kreski
vixe754
Pioneer
Opcje

Korzystając z Internetu w urządzeniach mobilnych, należy kontrolować, w jakim paśmie łączą się one ze stacją bazową. Istnieje kilka standardów:

• 2G – sprawdza się w połączeniach telefonicznych i wysyłaniu wiadomości tekstowych,
  • 3G – umożliwia stosunkowo szybkie przeglądanie stron internetowych,
  • 4G – zapewnia bardzo dobrą jakość rozmów i transmisji danych.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Borsuk74
Explorer
Opcje
@vixe754 Tak jak napisałem. Problem mam gdy widnieje przy zasięgu LTE lub 5G. Gdyby miał 2G/3G nie pisałbym postu robiąc z siebie niedouczonego 😅
0 Like
Borsuk74
Explorer
Opcje
Screen dla przykladuScreenshot_20220531-183010_Speedtest.jpgScreenshot_20220531-183111_Speedtest.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Borsuk74  zasięg po ponownym uruchomieniu może się zmienić ponieważ telefon może za każdym razem łączyć się z różnymi nadajnikami.

Borsuk74
Explorer
Opcje
Jasne, to samo się dzieje gdy włączę i wyłączę tryb samolotowy. Też następuje przelogowanie i może podłączyć się do innego BTSa, lecz dla mnie to nie jest rozwiązanie...
0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
S22U ma mnóstwo problemów. Podobno mają być naprawione za pomocą kolejnych aktualizacji 😬
Borsuk74
Explorer
Opcje
Czekam na to od premiery, aby naprawili te błędy.. Może w końcu doczekam się... Jedno jest pewne, dałem drugą szansę, bo w moim życiu jest to drugie podejście do Samsunga. Wiem jedno, trzeciego nie będzie 🤷