Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S22U nieustanne restarty

(Temat utworzony: 09-01-2023 08:17 AM)
2521 Wyświetlenia
Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

Nie można tego opisać prawidłowymi słowami, bo całość postu będzie wygwiazdkowana. Jak to możliwe, że urządzenie biznesowe i telefon uniemożliwia wykonanie czegokolwiek. Czy ktoś też ma taką jazdę z S22U jak ja. Dzisiaj zaliczyłem pierdyliard*n+1 restartów. Kurna telefon za 5k i nie można nawet zadzwonić. Jak narzekałem na baterie bo telefon trzymał 1.5-2h SOT to urw mi nie starczy żeby opisać co się dzieje. No po prostu nic nie działa. Od początku z przymrużeniem oka patrzyłem na różne komentarze. Od 24 lutego telefon działał super, bateria jak już pisałem kilka razy różnie. Dzisiaj, no nie wiem jak to opisać, jak praca glapińskiego chyba, no istny dramat. Nic nie mogę zrobić, napisać, co 5 minut restart, dodatkowo cały czas napieprza GPU, CPU. Robiłem wipe cache z 10 razy, app repair. Nie będę resetować co kilka dni telefonu. Ktoś ma podobnie? Wrzucam screeny, przerwy to restarty. Dodam, że do dzisiaj telefon działał dość dobrze, ale teraz użytowanie jest niemozliwe. Nie dodawałem żadnych aplikacji, nic nie blokowałem za pomocą adb. Jedynie uśpione aplikacje i kilka sugestii co do ustawień z XDA, tyle! W jakąś godzinę zjechało mi 50% baterii. 

Screenshot_20220406-194258_One UI Home.jpgScreenshot_20220406-194046_Device care.jpgScreenshot_20220406-192916_Battery Tracker.jpg

392 Odpowiedzi
PiterKozi
Voyager
Opcje
Proszę zrobić najpierw wipe cache partition. Mi to pomogło. Nie trzeba robić resetu telefonu.
0 Like
Voltar
Pathfinder
Opcje

Sprawdźcie najpierw czy nie macie włączonej przypadkowo funkcji automatycznych restartów (Pielęgnacja / Automatyczna optymalizacja)

namisiaa
Apprentice
Opcje
Po aktualizacji zebezpieczeń poprzedzającej aktualizacjęsdo Android 13 UI5 telefon restartuje się co najmniej raz dziennie, w różnych momentach i bez wyraźnej przyczyny. Po aktualizacji androida do 13 wywaliło bluescreena tego koreańskiego i nic się nie dało zrobić. Telefon oddany do serwisu powrócił ze zdoengrade'owanym softem (do aktualizacji sprzed tej usprawniającej zabezpieczenia). Aktualizację zainstalowałam ponownie i znów zaczęło się to samo.
Jakaś szansa, że za drugim razem nie wywali mi znowu systemu? I do z tym dalej robić? Nie umiecha mi się co miesiąc oddawać telefonu do niekompetentnego serwisu samsunga, który wgranie systemu sprzed błędu nazywa (jak to oficjalnie widnieje na dokumencie z naprawy) "aktualizacją systemu".
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Instrukcję znajdziesz w poniższym wątku.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

KaroloP
Journeyman
Opcje
Witam mam problem w s22 ultra mianowicie telefon się resetuje samoczynnie co jakieś + - 2dni . Miał ktoś taki problem i wie czym to jest spowodowane ? Pozdrawiam.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę sprawdzić czy w pielęgnacji urządzenia i baterii w opcji automatyczna optymalizacja, nie jest ustawione ponowne uruchomianie telefonu?Screenshot_20230109_074613_Device care.jpg
KaroloP
Journeyman
Opcje
Opis się zgadza bo telefon się resetuje się gdy go nie używam ale ta opcja jest wyłączona u mnie.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To na początek proponuje wykonać wipe cache partition i zobaczymy co będzie działo się dalej.
KaroloP
Journeyman
Opcje
Ok wrócę z pracy to ogarnę i dam znać czy znowu się zresetuje
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Ok. To proszę dac znać, czy będzie poprawa
0 Like