21-04-2022 07:49 PM — edytowano 21-04-2022 08:59 PM
Cześć wszystkim! Mam nietypowy problem.
W przedsprzedaży w sklepie internetowym Samsung kupiłem S22 ultra, kolor szary. Niestety okazał się wadliwy (zakładałem o tym osobny temat - niedziałający aparat - telefon restartował się po zrobieniu zdjęcia). Oddałem telefon do serwisu fizycznego w Gdyni 14.03.22..
Serwis wysłał urządzenie do CTDI Poland, firma ta uznała reklamację i zaleciła wymianę urządzenia na nowe. Miałem dostać telefon z tymi samymi parametrami, ale w kolorze czarnym, bo podobno był dostępny szybciej niż szary. 4.04.22 z serwisu w Gdyni otrzymałem SMS, że nowe urządzenie jest gotowe do odbioru. Pojechałem tam, okazało się, że telefonu wcale nie ma, zamiast tego dostałem dokument akceptacji wymiany (DAW). Serwis kazał mi się kontaktować z infolinią, bo oni nie są w stanie nic z tym zrobić.
Tego samego dnia zadzwoniłem na infolinię, gdzie Pani zaleciła wysłanie skanu DAW mailem przez formularz kontaktowy na stronie sklepu. Od tamtej pory próbuję się dowiedzieć czegoś, kiedy otrzymam nowy telefon.
Odpowiedź wygląda tak cały czas tak samo: Przekazałam przesłane przez Pana informację do Działu Zwrotów, gdy tylko otrzymam odpowiedź- niezwłocznie ją przekażę.
Jedyne co udało mi się dowiedzieć przez czat, to informacja o przewidzianym dostarczeniu urządzenia w dniu 16.04.2022. Do mnie nic nie dotarło, serwis do którego oddawałem telefon i który powinien otrzymać nowe urządzenie nic na ten temat nie wie. Sprawdzali w systemie moje dane, IMEI i nr faktury. Telefonu nie ma.
Każą ciągle czekać, a ja bez telefonu jestem już 6 tygodni...
Mam serdecznie dość. Co z tym zrobić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
11-05-2022 07:47 PM
Sprawa rozwiązana, nowy telefon zawieruszył się w centralnym serwisie CTDI - leżał tam od miesiąca.
22-04-2022 08:53 AM
@Dawid_K Zajrzyj do skrzynki, odezwę się po kilka informacji, może uda mi się coś znaleźć na ten temat :]
26-04-2022 12:38 AM
Witam
mam dokładnie taki sam problem, oddałem telefon na gwarancje S20 ultra po miesiącu otrzymałem dokument wymiany lub zwrotu środków, zadzwoniłem na infolinie informacja została przekazana do działu zwrotów i reklamacji i kazano mi czekać na odpowiedz.
Minęło juz 6 tygodni od chwili otrzymania dokumentu co rzekomo jest ważny 2 tygodnie i cały czas konsultanci odpowiadają ze czekają na decyzje i jak tylko będzie to zadzwonią z kontaktem zwrotnym.
Eskalacji juz było wysyłane 17 i nadal nic
ile jeszcze może takie coś się ciągnąć…..
26-04-2022 08:02 AM — edytowano 26-04-2022 09:50 AM
Tragedia, u mnie nadal cisza. Samsung ma wylane na klientów, którzy już zapłacili i każe sobie teraz czekać w nieskończoność. A ludzie jak automaty tam odpisują o przekazaniu sprawy i cierpliwości 😡😡 Problem z tym, że cierpliwość już się kończy i w tym tygodniu skieruję sprawę do Rzecznika praw konsumenta. Zostałem bez telefonu, bez żadnych informacji.
29-04-2022 10:02 AM
Daj znać jak by się coś ruszyło. U mnie nadal cisza.
11-05-2022 07:47 PM
Sprawa rozwiązana, nowy telefon zawieruszył się w centralnym serwisie CTDI - leżał tam od miesiąca.