Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

5G transfer to lipa

(Temat utworzony: 08-05-2022 02:44 PM)
581 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Centrum Warszawy , transfer 5G , niewielka różnica od 4G LTE, bateria dobra , Tmobile , telefon 5G.
Czy u was telefony mają też tak niski transfer na 5G , czy to wina telefonu czy operatora ? 20 Gb/s to lipa i jakiś kant operatorów i producentów dla mnie , a jak jest u was koleżanki i koledzy ? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mrcpuboss
Explorer
Opcje
Póki co 5G działa na starych częstotliwościach LTE, wciąż wszyscy czekają na aukcję pasma C, dopiero wtedy 5G pokaże na co go stać

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@nowan2020 Witam. 5G jest nadawane na 2100Mhz a Plus nadaje na 2600Mhz więc jest to na pasmach rezerwowy. Prędkość jest ograniczona i może zbytnio nie odbiegać od dobrego LTE+ Po zwolnieniu pasma 700Mhz przez DVB-T operatorzy będą mogli wykorzystać większe możliwości.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Malutko, 13 Mb/s zamiast 20 Gb/s Screenshot_20220508-142935_Call settings.jpgScreenshot_20220508-143245_Samsung Internet.jpgScreenshot_20220508-142908_Samsung Internet.jpgScreenshot_20220508-143421_Samsung Internet.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zanim osiagniemy prędkość do tych 20Gb/s. to nie jedna woda jeszcze upłynie. Liczby pokazują swoje w praktyce jest zupełnie ninaczej. Pozostaje czekać do zwolnienia pasma 700Mhz może wtedy będzie o wiele lepiej. Na dzień dzisiejszy jest to bardziej chwyt reklamowy niż usługa szybkiego internetu.
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
Zależy jaką masz oferte w T-Mobile, niektóre ogramiczają prędkość internetu do 20 lub 30 Mb
0 Like
Krawiol
Pioneer
Opcje
Ja na miesiąc w Orange flex zmieniłem pakiet na 5g. Żadnej różnicy w prędkości internetu na s21 nie odczułem, mało tego na speed testach klasyczne lte wychodziło lepiej.
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
@_Użytkownik _ Mam oferte w Tmobile bez ograniczeń= max
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
To skoro jest to 5G takie słabe , to po co mi telefon z 5G flagowiec za prawie 5 tysi , kupię nowy bez 5G za 1/ 4 tej ceny Samsung, a funkcje te same
0 Like
Rozwiązanie
mrcpuboss
Explorer
Opcje
Póki co 5G działa na starych częstotliwościach LTE, wciąż wszyscy czekają na aukcję pasma C, dopiero wtedy 5G pokaże na co go stać