Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung nie posiada części do swoich smartfonów

(Temat utworzony: 02-06-2023 04:05 PM)
549 Wyświetlenia
George2222
First Poster
Opcje
Dwa tygodnie temu oddałem swojego smartfona z serii s22 Plus do autoryzowanego serwisu w ramach gwarancji. 

Sam serwis jak najbardziej w porządku diagnoza następnego dnia uszkodzona płyta główna. 

Okazuje się jednak że Samsung nie posiada części do swoich flagowych urządzeń i od dwóch tygodni czekam na płytę główną. Zadzwoniłem na infolinię Samsunga i bardzo niemiła pani powiedziała mi że nie ma części na stanie i muszę czekać i żadne prawa konsumenta w tym przypadku nie działają. 

Jestem wiernym fanem Samsunga od ponad 15 lat ale w takich sytuacjach człowiek załamuje ręce. Bo wychodzi na to że sprzedawać nowe urządzenia za grubą kasę producent ma możliwości ale żeby dbać o stan techniczny swoich urządzeń w ramach gwarancji to ma gdzieś ;-(.

Post w ramach przestrogi dla osób które chcą oddać swoje urządzenie do naprawy i liczą że w 3 dni robocze zostanie naprawiony. 

Rozczarowany fanboy Samsunga
0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety pandemia oraz wojna mają swoje następstwa w postaci zerwanych łańcuchów dostaw. Jeszcze minie sporo czasu zanim wszystko będzie na podobnym poziomie jak przed 2020 rokiem. Podobną sytuację miałem z firmą HP. Laptop miał być naprawiony w 10 dni a ze względu na brak części czekałem prawie miesiąc czasu.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czasem się tak zdarza ze serwis musi czekać na części od producenta, dlatego sam serwis jest bezradny a sprzętu nie naprawionego nie może Panu oddać. Pozostaje cierpliwie czekać.
krzysiumisiu
Troubleshooter
Opcje
Powinni w tym przypadku wymienić na nowy.
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Nie ma tu znaczenia żadna wojna ani pandemia.
Są przepisy konsumenckie.
Gwarant musi wykonać swoje obowiązki – np. naprawić lub wymienić towar – w terminie wskazanym w oświadczeniu gwarancyjnym. Jeżeli nie określono tego czasu, powinien uczynić to niezwłocznie, ale nie później niż w terminie 14 dni, licząc od dnia dostarczenia mu towaru przez konsumenta.
Jeśli w tym okresie nie naprawią sprzętu zgłaszasz rękojmię i muszą wymienić sprzęt na nowy wolny od wad.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jeronimo1  napisał(a):
Jeśli w tym okresie nie naprawią sprzętu zgłaszasz rękojmię i muszą wymienić sprzęt na nowy wolny od wad.

To wygląda nieco inaczej. Reklamacja musi być od początku złożona jako rękojmia. Po 14 dniach jeżeli nie otrzymamy odpowiedzi to uznaje się, że sprzedawca uznał nasze żądanie (np. odstąpienie od umowy kupna).

Opcje
Samsung tak ma, pieniądze idą w marketing, jak już kupisz to możesz się bujać. Niedorobione telefony z beznadziejną obsługą klienta.