Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z aparatem Samsung galaxy S22+

(Temat utworzony: 22-10-2022 05:53 PM)
3874 Wyświetlenia
Lotta1986
Apprentice
Opcje

Cześć,

Mam problem z aparatem w telefonie Samsung galaxy S22+.

Podczas kręcenia filmów oraz robienia zdjęć z zoomem 1x i 3x obraz pokazywany na wyświetlaczu  cały czas skacze (możecie to zobaczyć na załączonym filmiku). Efekt jest taki że zdjęcia które robię są rozmazane a filmy wyglądają tak jakbym cały czas potrząsała telefonem.

Nie wiem czy jest to kwestia software czy hardware i np. wmontowany w aparat stablizator obrazu jest uszkodzony ale jest to nie do przyjęcia. Telefon był kupiony nowy w lipcu, ma gwarancje. Problem o którym piszę zaczął się miesiąc temu. Dodam że telefon ma aktualne oprogramowanie, aplikacja aparatu też jest aktualna. Ustawienia aparatu zerowałam i to nic nie pomogło.

Doradźcie proszę czy mogę jeszcze coś w samym telefonie pogrzebać i jakoś to naprawić, czy muszę go reklamować w serwisie ☹?

Dzięki!

PatrykF
Expert
Opcje

@Anonymous User Spróbuj ustawić pomiędzy jakimiś książkami i ustaw zupełnie nieruchomi i nagraj raz jeszcze, a później z takim nagraniem udaj się do serwisu. Pamiętaj, że jeżeli oddasz telefon do sprzedawcy, to sprzedawca odsyła urządzenie do tych samych serwisów, do których Ty również masz dostęp.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Wiesz co tylko ja im tj serwisowi dostarczyłem nagrania co prawda nie z liniami prostymi ale  firan w oknie gdzie drgania były widoczne. Nagrania zajmowały sporo ale zaznaczyłem ze są one na  telefonie. Obawiam się właśnie przepychanki tj ja dam kolejna reklamacje oni na ten sam serwis serwis znów napisze że nie stwierdził wady aparatu.

Te drgania ustają na stabilnej powierzchni stole podłodze statywie.  I ogolnie na ekranie smartfona  czasem na standardowym powiększeniu x3  z tele sa malo widoczne ale już na x4 x5 gdy ustawie tryb wideo daja sie zauwazyc.  A moze zaczekac az wada stanie się  bardziej widoczna. Jutro planuje podjechać do rtvagd  gdzie moga byc s22 na ekspozycji może będzie możliwość sptrawdzenia aparatu w innym modelu.

0 Like
QubaW
First Poster
Opcje
Czy przeskakuje komuś obraz podczas nagrywania wideo 
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@QubaW, sprawdź rozwiązania z tego wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

KDoubleu
Apprentice
Opcje
Podczas korzystania z trybu wideo, wspomagając się ultra stabilizacja, telefon głupieje, obraz nagrywany jest OK, jednakże już samo nagranie to skupisko skaczący glitchy.
Przywracałem ustawienia domyślne aparatu, lecz nic to nie pomaga. Zastanawiam się w czym jest problem? 
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, spróbuj jeszcze wykonać zabieg wipe Cache Partition I Repair Apps.
[ Poradnik-> Jak wykonać wipe Cache Partition I Repair Apps]

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
KDoubleu
Apprentice
Opcje
Wszystkie z powyższych wykonane, telefon nadal świruje 😕
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem, że ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej również wykonałeś? Jeżeli tak to pozostaje wizyta w punkcie serwisowym.

KDoubleu
Apprentice
Opcje
Tak myślałem właśnie 😕 sądziłem, że może świat posiada jeszcze jakieś rozwiązania. Bo nic, wychodzi na to, że zyroskop aparatu mam fizycznie uszkodzony. Co dziwne, problem występuje od początku posiadania urządzenia.
0 Like