Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybór odpowiedniej karty pamięci

(Temat utworzony: 19-12-2022 08:51 PM)
664 Wyświetlenia
Bartesso94
Apprentice
Opcje
Dzień dobry, 

Powoli kończy mi się pamięć w telefonie S20 Ultra 5G 128gb. Planuję zakup karty micro sdxc o pojemności 256gb lub 512gb. Zastanawiam się jednak nad klasą szybkości owej karty. Zdarza mi się często nagrywać wideo o rozdzielczości 4K (UHD 60kl./s), które zajmują dość dużo przestrzeni. Tutaj nasuwa się pytanie czy klasa V30 będzie wystarczająca do poprawnego nagrywania filmów z szybkością UHS-I, czy powinienem zainwestować w V90, gdzie jest już UHS-II? Chciałbym, aby widea nie były przerywane i chodziły płynnie. 

Jeśli macie jakieś sugestie lub podpowiedzi to będę wdzięczny. Pozdrawiam.
0 Like
Bartesso94
Apprentice
Opcje
Ok, rozumiem.
Czyli po nagraniu śmiało można przenieść plik na kartę pamięci i bez problemu potem odtwarzać z tego nośnika na telefonie w nagranej jakości 4K?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartesso94  tak, później Po nagraniu będzie można ten plik wideo przenosić.

Bartesso94
Apprentice
Opcje
I jak rozumiem również odtwarzać z karty pamięci?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Bartesso94  tak

Bartesso94
Apprentice
Opcje
Dziękuję wszystkim za pomoc. Kwestia rozwiązana. Dobrego dnia życzę.
Pawel1605
Voyager
Opcje

Witam, czy jest jakaś karta microSD od Samsunga do Galaxy S20 FE 5G, co kosztuje do 150 zł i obsługuje 4K 60 FPS?

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Wszystko zależy od pojemności na dane. Do 150zł spokojnie kupisz kartę o pojemności 256gb. Śmiało możesz brać karty z linii Evo plus. Są w miarę szybkie. Obsługują filmy w 4k, nadają się do dronów.

Za parę złotówek więcej możesz kupić kartę z linii Pro. Jest szybsza niż ta którą opisałem powyżej.

Przykładowa karta z linii Evo plus :
https://www.mediaexpert.pl/foto-i-kamery/akcesoria-do-aparatow-i-kamer/karty-pamieci/karta-pamieci-2...

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Pawel1605
Voyager
Opcje
Czyli ta przykładowa karta obsługuje 4K w 60 FPS?
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
4k na pewno, co do 60 fps nie jestem pewien ponieważ producent nie podaje takiej informacji. Do czego ta karta potrzebna ?

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

U mnie jest taki komunikat mimo włożenia karty micro SD Samsung UHD 60

Screenshot_20221220_053756.jpg