29-06-2021 11:23 AM
Witajcie
Mam nietypowy problem ze swoim 2.5letnim galaxy s9. Pewnego dnia po naladowaniu telefonu pionowy pasek w ekranie przestał reagowac na dotyk. Po odlozeniu telefonu na 2 miesiace i zajrzeniu do niego (przenosilam dane na karty sd) telefon zaczal idealnie dzialac, bez zadnych problemow na kilkanascie tygodni. Niestety zdarzylo mi sie nie dopilnowac i przetrzymalam telefon pod ladowarka na 100% (kabel oryginal, gniazdo w listwie z usb). Po tym incydencie problem wrocil. Zauwazylam, ze ekran dziala poprawnie gdy telefon lezy na stacji ladowania bezprzewodowego. Zauwazam tez roznice w czulosci w zaleznosci od ilosci % baterii. Czy komus moze przychodzi do glowy co moglam zrobic poprzednim razem, co go przywrocilo do zycia? probowalam rozladowania do 0, odlozenia go na jakis czas, probowalam z karta sd i bez... i nie mam pojecia co sie stalo poprzednim razem, ze nagle zaczal dzialac z powrotem. Szukam pomyslow 🙂
Pozdrawiam.
29-06-2021 10:23 PM
29-06-2021 10:58 PM
Warto wykonać hard reset, o czym wspomniała @wielbicielka98. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.
Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
14-07-2021 08:49 PM
No niestety, hard reset (zarowno z poziomu telefonu jak i z poziomu recovery) nie zmienil stanu rzeczy. Ale jesli jeszcze cos komus wpadnie do glowy to chetnie przyjme wszelkie rady 🙂 pozdrawiam
14-07-2021 09:42 PM
Jeżeli hard reset bez kopii zapasowej nie pomógł to obawiam się, że nic więcej nie wymyślimy na forum. W takim wypadku najlepiej zgłosić się do serwisu.