Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aplikacją Huawei Health na s10e

(Temat utworzony: 14-12-2019 11:46 PM)
30073 Wyświetlenia
Gadom
Explorer
Opcje
Witam.

Mam problem z aplikacją Huawei Health na swoim s10e która nie działa. Posiadam zegarek Huawei Watch GT Active i jak wiadomo do działania potrzebuje aplikacji Huaweia. Instaluje Huawei Health oraz Huawei Moblie Services i z ta druga aplikacja mam problem ponieważ gdy uruchamiam Huawei Health wyskakuje mi komunikat że Huawei Moblie Services przestał działać. Próbowałem odinstalować i zainstalować na nowo aplikacje, robiłem restart telefonu i nawet wipe catch partition i nic. Nie mam pojęcia co robić w takiej sytuacji.
Zauważyłem też w sklepie play że aplikacja Android System WebView wisi ciągle nad instalacja i tak już od paru godzin i nie chce się zainstalować, czy to może mieć jakiś związek ?

Pozdrawiam
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MariuszN  Czy wcześniejszą wersję odinstalowałeś z telefonu ?

0 Like
aquatarion
First Poster
Opcje

Witam 

Mam ten sam problem, usunąłem  pamięć sklepu Play usunalem aplikacje Huawei Zdrowie oraz Huawei Service , zainstalowałem ręcznie wersję podana we wczesniejszych wiadomościach i dalej Zdrowie sie nie uruchamia....

0 Like
JanuszWW
Journeyman
Opcje
Dzisiaj miałem to samo w związku z instalacja zegarka Huawei GT 2 we współpracy z Samsung S10+. Dzieki pomocy Pana Mateusza udało się to zrobić w sposób następujący:
Instalacja Huawei Mobile Services (HMS) oraz Huawei Health (HH) na Samsung 10 lub 10+
1. Usunąć z S10 aplikacje HMS oraz HH o ile była zainstalowane z Google Play
2. Zainstalować Huawei AppGalery z plikow apk: appgallery_10.0.0.305.apk (wygooglujecie skąd)

3. Wykonaj aktualizacje AppGallery do wersji 10.2.1.300
4. Zainstaluj Huawei Mobile Services (HMS) z pliku apk: com.huawei.hwid.2001162229.apk (wygooglujecie skąd)
5. Zainstaluj Huawei Health (HH) z AppGallery
6. Z poziomu apki HH połącz z zegarkiem Watch GT 2 (HWGT2). Jeżeli zegarek nie reaguje zresetuj zegarek i ponów próbę.
Zajęło mi to ponad 3 godziny! Podobna instalacja zegarka Samsung Active Watch 2 zajęła 20 minut.
JanuszWW
Journeyman
Opcje

Zobacz listę kroków prowadzących do rozwiązania na końcu tego watku. Janusz WW

0 Like
Nicolenicole13
Apprentice
Opcje

Myślę że jest to spowodowane wersją Android 10 w sklepie Play zainstalowałam te dwie aplikacje które miały łączyć się z zegarkiem potem sprawdziłam że ich wersję były znacznie starsze niż te co są w internecie więc usunęłam te aplikacje z telefonu bo szukałam tych najnowszych wersji w internecie z bezpiecznych źródeł zainstalowałam je i okazało się że działają poprawnie

0 Like
DL78
First Poster
Opcje

Dzięki za wskazówki pomogło. Pozdrawiam

0 Like
Marta41
First Poster
Opcje

A może 

0 Like
wencol2192
First Poster
Opcje

Witam. Na samsungu Galaxy S9+ ta sama sytuacja, Huawei Mobile Services nie możey być zainstalowany a najnowszej wersji ! Dzięki za pomoc, w końcu się udało, chyba najnowsze Androidy "gryzą" się z Huawei :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Flisu
Student
Opcje

Mam do was pytanie,czy łączy się wam automatycznie samsung (w moim przypadku s9 plus) z zegarkiem gt watch? 

Mi po rozłączeniu nie chce połączyć się z telefonem automatycznie , dopiero gdy odblokuj ekran łączy się. Bardzo mnie to irytuje bo muszę myśleć żeby połączyć się z zegarkiem. 

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Flisu 

Sprawdź, czy aplikacje dedykowane do gt watch mają zezwolenie do działania w tle.

Ustawienia > Aplikacje > wybierz z listy > Bateria > Zezwól na czynność w tle.

Sprawdź również tę ścieżkę:

Ustawienia > Aplikacje > menu > Dostęp specjalny > Optymalizacja użycia baterii > Wszystkie > wyłącz optymalizację dla żądanych aplikacji.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.