Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aplikacją Huawei Health na s10e

(Temat utworzony: 14-12-2019 11:46 PM)
30072 Wyświetlenia
Gadom
Explorer
Opcje
Witam.

Mam problem z aplikacją Huawei Health na swoim s10e która nie działa. Posiadam zegarek Huawei Watch GT Active i jak wiadomo do działania potrzebuje aplikacji Huaweia. Instaluje Huawei Health oraz Huawei Moblie Services i z ta druga aplikacja mam problem ponieważ gdy uruchamiam Huawei Health wyskakuje mi komunikat że Huawei Moblie Services przestał działać. Próbowałem odinstalować i zainstalować na nowo aplikacje, robiłem restart telefonu i nawet wipe catch partition i nic. Nie mam pojęcia co robić w takiej sytuacji.
Zauważyłem też w sklepie play że aplikacja Android System WebView wisi ciągle nad instalacja i tak już od paru godzin i nie chce się zainstalować, czy to może mieć jakiś związek ?

Pozdrawiam
0 Like
Flisu
Student
Opcje

Bardzo dziękuję  za pomoc ale niestety nic się nie zmieniło. Nadal nie łączy mi się automatycznie ją już cuda robiłem i nic. Nie widze na forach żeby to był jakiś problem duży może mój telefon jest jakiś NAJMNIEJSZE wubudzenie tel. do ekranu blokady połączy telefon z zegarkiem--Może to na coś naprowadzi.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Flisu 

Prześlij zgłoszenie przez Samsung Members > Pomoc > Wyślij opinię > Raporty o błędach. Może developerzy będą w stanie sprawdzić, dlaczego BT rozłącza się po zablokowaniu ekranu.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
mareczek707d
First Poster
Opcje

Sposób rozwiązania problemu jaki opisałeś okazał sie przydatny i działa. Zajeło mi to 15 minut  :smiling-face:

0 Like
JanHolemar
Journeyman
Opcje
Hello fleece, I have the same problem with s10e and watch GT. Do you have some solution?

I tried call huawei customer services, they told me: allow run apps on the backgroung. I did it for all apps (bluetooth, health, HMS,...) - without change.

Thank you
0 Like
Flisu
Student
Opcje

Nic nie pomogło i żadnej pomocy poza propozycja zmian ustawień. Nadal borykam się z tym problemem ,wydaje mi się a  raczej jestem pewny że jest to celowa gra i walka z konkurencją. .

0 Like
JanuszWW
Journeyman
Opcje
Doceniaj, innych klikając w przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
0 Like
JanuszWW
Journeyman
Opcje
Doceniaj, innych klikając w przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Wskaz czyje rozwiązanie pomogło. To wzmacnia "siłę rozwiazania"
0 Like
JanHolemar
Journeyman
Opcje

Dear all, I successfully found out solution, how to fix automatically reconnection issues with bluetooth connection between phone and watch. 

My HW:

Samsung Galaxy S10e
Huawei Watch GT

Solution:

1.  pair watch with phone via Huawei App (health) - if you already did it, skip this point
  2. instal from Google Play store application "Bluetooth Scanner - Bluetooth finder - pairing" (published by Zoltán Pallagi)
  3. open application, find your watch and pair it
  4. you will see your watch as paired in settings => bluetooth, see below in my phone20200325_123012.jpg
  5. you can uninstall the application "Bluetooth Scanner..."

After this fix when watch is out of bluetooth range, and you will be back closer to phone in bluetooth range, the watch connect to phone automatically without issue.

Flisu
Student
Opcje
Jesteś WIELKI. DZIĘKUJMY.
Działa bez zarzutów.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

@JanHolemar  napisał(a):

Dear all, I successfully found out solution, how to fix automatically reconnection issues with bluetooth connection between phone and watch. 

My HW:

Samsung Galaxy S10e
Huawei Watch GT

Solution:

1.  pair watch with phone via Huawei App (health) - if you already did it, skip this point
  2. instal from Google Play store application "Bluetooth Scanner - Bluetooth finder - pairing" (published by Zoltán Pallagi)
  3. open application, find your watch and pair it
  4. you will see your watch as paired in settings => bluetooth, see below in my phone20200325_123012.jpg
  5. you can uninstall the application "Bluetooth Scanner..."

After this fix when watch is out of bluetooth range, and you will be back closer to phone in bluetooth range, the watch connect to phone automatically without issue.

Niestety u mnie na S10+ to nie działa. Do tego po zainstalowaniu HMS i Huawei Health widzę straszny lag w działaniu telefonu. Żałuję, że nie sprawdziłem tego wcześniej na forach bo chyba dołożyłbym 500zł do smartwatcha Garmina albo Polara. 😞 A tak mam GT2 ale cała ta zabawa w kotka i myszkę między Huawei a innymi producentami nie wychodzi mi na dobre.

0 Like