Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S10 Tryb nocny "Bright Night"

(Temat utworzony: 02-03-2019 06:58 PM)
3094 Wyświetlenia
misiek685250
Pathfinder
Opcje

Witam

Jako przyszły posiadacz Galaxy S10 mam pytanie odnośnie aparatu w tymże modelu. Konkretnie trybu nocnego "Bright night". Czy ten tryb nocny będzie ulepszony w bliższej przyszłości? Zastawiając zdjęcia nocne z konkurencją (np Pixel 3 Night sight) na ten moment Samsung sprawuje się gorzej.

Pozdrawiam

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Pokusiłem się o szybki spacer, aby znaleźć słabe i trudne oświetlenie - sodowe. Pstryknąłem fotkę i oto efekt.

Zdjęcie bez edycjiZdjęcie bez edycji

Zdjęcie edytowane różdżkąZdjęcie edytowane różdżką

Oba nie są złe, ale uważam, że to bez edycji lepiej oddaje klimat.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Banan52
Troubleshooter
Opcje
Czyli jakich ??? Wymagających, myślących samodzielnie ? AI jest do du.. szczególnie dobór parametrów nocnych....
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Banan52 ty, to chociaż sam rozumiesz co piszesz?

Spróbuj rozwinąć swoją odpowiedź i odnieś się do konkretnej rzeczy? Bo zaczynam się obawiać, że przestaję po "polskiemu" rozumieć. :smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, moim zdaniem zdecydowanie lepiej wygląda fotka bez edycji. Druga też może być, ale widać, że algorytm przedobrzył z ustawieniami jasności :thinking-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 tak jak mówisz. Gdy będę miał czas lub okazję, postaram się o zrobienie zdjęć nocnych "świateł wielkiego miasta". :winking-face:

0 Like
Banan52
Troubleshooter
Opcje
🤣🤣🤣. Cienki jesteś .... jak nie masz o czym pisać , to lepiej zajmij się domem żona i dziećmi . Twoje naciągane posty nic A nic nie wnoszą oprócz wycieczek personalnych . Sam zrobiłeś fotki wieczorem fatalnej jakości , Nokia Lumia 930 robiła o niego lepsze . Ale według Ciebie wszystko jest git , samsung nic nie musi poprawiać ....
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Banan52 staram się pisać do ciebie, używając twojego języka i twoich metod pisania do innych. Zobacz zadziałało. :smiling-face-with-sunglasses::winking-face: Przyznam się jednak, że nie lubię zniżać się do takiego poziomu, choć czasami niestety trzeba.

Dodam tylko, że zamiast, jak inni w sieci, pisać górnolotne frazesy typu "bo inny telefon to robi lepsze" odnieś się konkretnie do tych tu zamieszczonych i napisz, co z nimi jest nie tak. Dla zwiększenia swojej wiarygodności, wstaw tu te wykonane przez siebie i pozwól innym forumowiczom pośmiać się ze swoich arcydzieł.

Miłego dnia życzę.

misiek685250
Pathfinder
Opcje

Może zamiast krzyczeć na siebie to skupimy się na S10-tkach :smiling-face: .A jeśli chodzi o aparat w S10, oczywiście chodzi o zdjęcia nocne, to one nie są złe, ale widać, że potrzebne są ulepszenia software (np ten wałkowany tryb nocny xD).

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@misiek685250 nie miałem jeszcze możliwości zrobienia zdjęć gdzieś przy "lepszym" oświetleniu w nocy, ale te które robiłem wczoraj, przy tak słabych warunkach i tak uważam ze dobre. Nie chcę, aby utraciły nocny klimat, tak jak to jest w przypadku nowych urządzeń innych producentów. Tam jednak jest mocne "przeciągnięcie" w drugą stronę. A to już nie jest naturalne. 

A co do drugiej kwestii, masz rację. Nie będę już się zniżał do tego poziomu. Potraktuję jak powietrze. :winking-face:

Banan52
Troubleshooter
Opcje
Ty już naprawdę nie musisz się zniżać, a fotki które pokazałeś tak jak i te które ja pokazałem w słabych warunkach oświetleniowych są bardzo słabe , co znaczy słabe ?? Zaszumione, brak szczegółu ... zrozumiałeś teraz ???
0 Like