Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z wifi Note10+

(Temat utworzony: 10-08-2020 10:56 AM)
1352 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Members_E7PGcvb
First Poster
Opcje
Witam serdecznie. Mam ciągły problem z wifi. Mianowicie bardzo często obok znaczka wifi wyświetla się wykrzyknik co informuje że brak jest internetu.
Zmieniałem router, dostawcę internetu i po szerokiej weryfikacji jestem pewien na 100% że to wina telefonu. W danej chwili kiedy mam wykrzyknik na laptopie obok pingi do adresu IP routera są na poziomie 5ms a do stron www na ok 30ms i internet jest sprawny w sposób stały. W telefonie niestety jest ciągły problem. Proszę o informację co z tym faktem mogę zrobić.
0 Like
14 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_E7PGcvb  Jaki to dostawca internetu ? Napisz, jaki masz router marka/model ? Ping do IP routera powinien być 1 ms.

Poza tym mamy już podobne tematy.

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
u mnie takie cos się pojawia jak np na innych urządzeniach jest aktywny internet i np coś się pobiera czy oglądam jakiś film online przez co zużycie internetu jest na wysokim poziomie. wtedy też czasami pokazuje się wykrzyknik na znaczki WIFI i zazwyczaj jest to spowodowane sporym obciążeniem internetu przez co telefon widzi słaby i niestabilny internet i go wyłącza automatycznie przełączając się na internet z sieci komórkowej.

spróbuj w ustawieniach WIFI wyłączyć opcje "Przełącz na dane komórkowe" gdy internet jest wolny lub niestabilny. u mnie pomaga
0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
To ta opcja
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy problem występował od nowości? Czy posiadasz wgraną najnowszą wersję oprogramowania? Spróbuj zresetować połączenia sieciowe przechodząc kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Do kompletu wykonaj również wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Members_E7PGcvb
First Poster
Opcje
Próbowałem. Niestety nie działa
0 Like
Members_E7PGcvb
First Poster
Opcje
spróbować mogę. Dziękuję
0 Like
Members_E7PGcvb
First Poster
Opcje
dostawca Orange LTE biurowy. Router Huawei e 5186. ping zależny jest od odległości od routera. 1ms to po kablu jest.
0 Like
IgorM
Navigator
Opcje

@Members_E7PGcvb  Od kiedy te utrudnienia występują? Może problem pojawił się po jakiejś aktualizacji oprogramowania? Możesz też spróbować zrobić kopie zapasową danych i przywrócić telefon do ustawień fabrycznych.  Jeśli to nie pomoże, to pozostaje już chyba tylko wizyta w serwisie.

0 Like
Bartosz1986
Explorer
Opcje
Witam mam problem z Smartphone od 4 dni.ciągle mi rozłącza i ponownie łączy Z Wifi w domu
Rozłącza przechodzi na lte i ponownie na wifi 
Dodam iż znajduje 2 metry od router.
Problem jest tylko z note 10 Plus.
Reszta bez zarzutu kilka Smartphone i reszta sprzety
0 Like