27-11-2021 09:07 AM
Dzień dobry!
Mam pewien problem, otóż oboje z chłopakiem mamy telefony z serii note10+ i ostatnio ja mu coś pozmieniałam w ustawieniach bo chciałam pomóc przywrócić pasek aplikacji(jakoś się zapodział po której aktualizacji) i nagle.. przestał działać dotyk. Z rysikiem nie ma problemu, wszystko łapie ale gdy przeciaga palcem to zero reakcji. Ekran jest lekko zbity(górny lewy róg + lewa strona krawędzi) ale wcześniej to w niczym nie przeszkadzało. Czasami dotyk zadziała normalnie(tak jakby się zapomniał ze sie na nas obraził) ale do użytku codziennego, głupiego odebrania telefonu niestety potrzebny jest rysik.
Czy ktoś ma może jakiś pomysł co mogłam pozmieniać w ustawieniach? Nowy note nie wyjdzie w tym roku, a on mnie niedługo udusi jak będzie musiał nadal używać rysiku..
Pomocy!
27-11-2021 11:08 AM
@drtQ, Podejrzewam, że dotyk przestał działać bardziej z powodu pękniętego ekranu niż zmiany ustawień. Nie przychodzi mi do głowy żadne ustawienie, które może dezaktywować dotyk. Napisałaś też, że dotyk czasami działa normalnie, więc nie będzie to kwestia ustawień.
27-11-2021 04:30 PM
Ale czy jest to możliwe że przestał działać nagle?, plus rysik dziala bezproblemowo więc tego nie rozumiem, że na palca nie reaguje a na rysik tak
28-11-2021 11:15 AM
@drtQ, Jest to możliwe. Rysik działa na innej zasadzie niż zwykły dotyk palcem.
30-11-2021 10:25 PM