Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem Note 10 lite

(Temat utworzony: 09-01-2021 12:48 PM)
3884 Wyświetlenia
NeQsiu
Apprentice
Opcje

Witam mam problem z moim telefonem a dokładnie z jego ładowaniem.

Telefon tak jakby nie reaguje na ładowarki z szybkim ładowaniem.

Po podłączeniu do oryginalnej ładowarki nic się nie dzieje brak reakcji nawet wolnego ładowania.

Po podłączeniu innego kabla do ładowarki fast charge też brak reakcji.

Dopiero po podłączeniu tego samego kabla do kostki bez szybkiego ładowania telefon zaczyna się ładować i trwa to ok 4h.

Port USB jest czysty a do środka żadna woda się nie dostała.

Może ktoś z was miał podobny problem i wie co z tym zrobić

11 Odpowiedzi
7z7
Pioneer
Opcje

"Dopiero po podłączeniu tego samego kabla do kostki bez szybkiego ładowania telefon zaczyna się ładować"

Zrozumiałem, że problem jest z oryginalną ładowarką, a nie z telefonem. Podłącz inny telefon do tej podejrzanej ładowarki i sprawdź czy reaguje.

0 Like
NeQsiu
Apprentice
Opcje

Właśnie nie tu chodzi o sam telefon.

Może bardziej dokładnie opiszę.

Po podłaczeniu oryginalnej ładowarki(usb typ C-Usb typ C) telefon nie ładuje

Po podłączeniu nieoryginalnego kabla lecz markowego do innej kostki (LG) obsługujacej szybkie ładowanie telefon nie ładuje

Po podłaczeniu tego samego nieoryginalnego kabla do innej kostki nie obsługącej szybkiego ładowanania telefon się ładuje

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
0 Like
7z7
Pioneer
Opcje

A co masz ustawione w Ustawienia -> Pielęgnacja urządzenia -> Bateria -> Ładowanie ?

0 Like
7z7
Pioneer
Opcje

Rzeczywiście bardzo dobry poradnik ... nadający się do kosza.

"W jaki sposób zatem czyścić port USB? Na początek należałoby obalić pewien mit - przedmuchanie wcale nie pomaga w takiej sytuacji, a wręcz może pogorszyć sytuację, ponieważ powietrze może skraplać się w środku portu USB. Miejsce to jest bardzo delikatne i najprostszym sposobem możliwym do wykonania w domowych warunkach jest czyszczenie z użyciem pędzelka (bezpieczniejsza opcja) lub czystej, suchej, zbędnej już szczoteczki do zębów."

Pierwszy fałsz z powietrzem. Istnieją pojemniki ciśnieniowe z gazem bez wody więc skropliło się autorowi postu chyba coś innego.

Drugi fałsz ze szczoteczką do zębów. Dno gniazda jest na głębokości 6.6 mm i na ogól nabite wtyczką paprochy odzieżowe nie są do wyjęcia tą metodą. Szczoteczka ma wiele rzędów włókien, które zamiast wejść do dna zapychają wlot gniazda USB.

Jeśli chodzi o paprochy to tylko sprężone powietrze lub (najlepiej przy wyłączonym telefonie) cienka stalowa igła wraz z podglądem lupą jubilerską i światłem z led skierowanym do otworu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj delikatnie przeczyścić port USB. Jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa a w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

NeQsiu
Apprentice
Opcje
mam włączone szybkie ładowanie.

Nawet gdy telefon jest wyłączony to dzieje to samo wiec to raczej nie jest problem software'u
0 Like
rafalart
First Poster
Opcje
Witam, mam taki sam problem od ostatniej aktualizacji, to nie problem portu bo nie tylko mnie to spotkało, note 10 lite oryginał ładowarka nie ładuje, po podłączeniu innego tel ładuje. A podpięcie mojego tel pod inna ładowarkę też działa. Powtarzam stało się to po ostatniej aktualizacji
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rafalart Sprawdź oryginalną ładowarkę na innym telefonie.