Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Note20Ultra5G - kodeki bluetooth, jak włączyć Aptx lub LDAC?

(Temat utworzony: 06-02-2022 05:53 PM)
13021 Wyświetlenia
el-maniaque
Explorer
Opcje

Szanowni 

elmaniaque_0-1644166363153.png

Pozwoliłem sobie podpiąć mój problem pod ten temat bo szału dostaję już.
Mam Samsunga NOte20 Ultra 5G, Android 12
Kupiłem niedawno słuchawki Sony WF1000X M4
Nie mogę wybrać nigdzie kodeka LDAC. W ustawieniach programisty udało mi się zmienić na AAC. Reszta jest wyszarzona. Dźwięk HD mam włączony. W ustawieniach bluetooth, jak już wejdę w urządzenie WF100XM4, mam tylko opcje do zaznaczenia: Połączenie, dźwięk, znajdź moje urządzenie oraz włącz aplikacje Headphones od Sony. Nie widzę tam opcji LDAC. W aplikacji Headphones Connect chciałem zmienić priorytet jakości na dźwięk zamiast na stabilność, ale jak chcę ją zaznaczyć, to wyskakuje komunikat z oknem o połączeniu słuchawek z telefonem i nic nie mogę zrobić, cały czas zaznaczona jest opcja priorytetu stabilnego połączenia.

W ustawieniach bluetooth trzy kropki zaawansowane też nie ma nic o kodekach. Skończyły mi się koncepcje.

Przejdź do rozwiązania
62 Odpowiedzi
makshub
Student
Opcje
Sennheiser momentum 4
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sugestię najlepiej wysyłać bezpośrednio w aplikacji Samsung Members. Poniżej znajdziesz instrukcję.

[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

makshub
Student
Opcje
Dzięki
0 Like
Absolut_Jarek
First Poster
Opcje

A czy przypadkiem nie jest tak, że aby skorzystać z kodeka aptx adaptive trzeba mieć telefon z procesorem Qualcomma? Zobaczcie też tu: https://www.aptx.com/product-listing?product_category=11&aptx_type=336&created[min]=2022/03/31&creat...

0 Like
Usedomer
First Poster
Opcje
Czy pod nazwą aptx w ustawieniach programisty , kryją się już aptx hd i adaptive? Jeśli nie to czy w jakiejś aktualizacji softu dodane zostaną takie kodeki? A jak nie to który model Samsunga je ma ?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Usedomer Na ten moment żaden telefon Samsung nie wspiera tych kodeków i nie ma co liczyć na aktualizacje softu. Są to kodeki związane z procesorem Snapdragon więc nie ma co spodziewać się ich na Exynosie, a w dodatku Samsung wspiera i rozwija swój własny kodek SSC.

Daniel2015
Pathfinder
Opcje
Witam koledzy, czy wiecie, jak włączyć LDAC w Samsungu S24 Ultra? Nie mogę znaleźć tej funkcji w ustawieniach ani w funkcjach Bluetooth. Z góry dziękuję.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Po podłączeniu słuchawek które obsługują LDAC musisz w opcjach programisty przełączy kodek i powinien się pojawić w ustawieniach BT1708336802003.jpg
Daniel2015
Pathfinder
Opcje
Dziękuję pozdrawiam
0 Like
Kaszek
Explorer
Opcje
Polecam aplikację Bluetooth Codec Changer
1708344648512.jpg
0 Like