Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Note20Ultra5G - kodeki bluetooth, jak włączyć Aptx lub LDAC?

(Temat utworzony: 07-02-2022 08:23 PM)
8864 Wyświetlenia
el-maniaque
Explorer
Opcje

Szanowni 

elmaniaque_0-1644166363153.png

Pozwoliłem sobie podpiąć mój problem pod ten temat bo szału dostaję już.
Mam Samsunga NOte20 Ultra 5G, Android 12
Kupiłem niedawno słuchawki Sony WF1000X M4
Nie mogę wybrać nigdzie kodeka LDAC. W ustawieniach programisty udało mi się zmienić na AAC. Reszta jest wyszarzona. Dźwięk HD mam włączony. W ustawieniach bluetooth, jak już wejdę w urządzenie WF100XM4, mam tylko opcje do zaznaczenia: Połączenie, dźwięk, znajdź moje urządzenie oraz włącz aplikacje Headphones od Sony. Nie widzę tam opcji LDAC. W aplikacji Headphones Connect chciałem zmienić priorytet jakości na dźwięk zamiast na stabilność, ale jak chcę ją zaznaczyć, to wyskakuje komunikat z oknem o połączeniu słuchawek z telefonem i nic nie mogę zrobić, cały czas zaznaczona jest opcja priorytetu stabilnego połączenia.

W ustawieniach bluetooth trzy kropki zaawansowane też nie ma nic o kodekach. Skończyły mi się koncepcje.

62 Odpowiedzi
el-maniaque
Explorer
Opcje

@PrzemekM 

MOże coś doradzisz. Ja nie mogę przełączyć w aplikacji sony od słuchawek priorytetu ze stabilnego na sound. Jak chcę zaznaczyć priorytet na sound quality, to wyskakuje okno informacji z obrazkiem telefonu i słuchawek i za nic nie mogę go zaznaczyć bo muszę się wycofać z tej informacji i nadal zostaje ustawione stable priority. Najnowsze oprogramowanie pobrałem.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@el-maniaque  Poproszę zrzut ekranu tego komunikatu

Jaki to model słuchawek? Również 1000 XM3?

el-maniaque
Explorer
Opcje

@PrzemekM 

1000XM4

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@el-maniaque  Sprawdzam na moich 100XM3 i jest możliwość przełączenia. Nie wydaje mi się żeby aż tak się różniły żeby nie było tej opcji.

Aplikacja zaktualizowana?

Spróbujmy wyczyścić dane aplikacji Headphones

el-maniaque
Explorer
Opcje

Screenshot_20220207-185529_Headphones[1].jpg

To pojawia mi się kiedy klikam palcem na priority sound quality.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@el-maniaque  a jest jeszcze pod tym komunikatem jakaś opcja ok albo anuluj?

el-maniaque
Explorer
Opcje

No właśnie tu jest problem, że nie ma. Tak jakby rozdzielczość tekstu powodowała, ze nie ma dalej tekstu. Musze zmniejszyć czcionke. Jak mi sie uda to uruchomić to napiszę.

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@el-maniaque  Powinny być dwie opcje m.in. "ok", w ostateczności można wyczyścić dane aplikacji.

el-maniaque
Explorer
Opcje

@PrzemekM 

Sukces. Udało się włączyć priorytet jakości dźwięku. Z racji, że bardzo słabo widzę, miałem ustawiony największy rozmiar czcionki w telefonie, co spowodowało, że w aplikacji od słuchawek czcionka też była wielka i po wybraniu zaznaczenia priorytetu jakości wyświetliło się, jak wyżej, ale przyciski OK i Anuluj były niewidoczne. NIe dało się też przewinąć, aby się ukazały. Zmiana rozmiaru czciionki na nieco mniejszą rozwiązała ten problem. Co ciekawe, po włączeniu priorytetu lepszej jakości dźwięku, w ogólnych opcjach bluetooth po wejściu w ustwienia powiązanego urządzenia pojawił się kodek LDAC do włączeniaa, co oczywiście zrobiłem. Co jeszcze ciekawsze, w opcjach programisty, kodek dźwięku pojawił się dostępny LDAC i od razu go oczywiscie wybrałem, ale kodek APTX nadal nie jest dostępny do wyboru. Poniżej screeny. Bardzo Ci @PrzemekM  i innym dziękuję za pomoc :smiling-face:

Screenshot_20220208-123522_Settings[1].jpgScreenshot_20220208-123415_Settings[1].jpgScreenshot_20220208-123603_Settings[1].jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@el-maniaque  Świetnie że się udało.  Z tego co widzę u mnie to raz można włączyć aptX i inne kodeki oprócz LDAC a innym razem można LDAC a nie można aptx.  Nie wiadomo dlaczego tak się dzieje. 

Ogólnie polecam aptX albo LDAC to są dwa bardzo dobre kodeki do wyboru 🙂