Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10 plus problem z zasięgiem

(Temat utworzony: 26-02-2022 05:44 PM)
5850 Wyświetlenia
damivi
Explorer
Opcje

Witam mam problem z samsungiem notę 10 plus . Chodzi kartę sim i zasięg nie mogę dzwonić wysyłać SMS-ów , do mnie też nie mogą się dodzwonić. Napiszę tak raz jest raz nie ma i tak przerywa. W teście w samsung members sieci wszystko jest wporzadku. Z innymi kartami sim jest tak samo . Resetowałem tel i dalej to samo . Mógłbym prosić o pomoc . Dziękuję pozdrawiam

26 Odpowiedzi
Mickor
Voyager
Opcje
Note 10 plus posiadałem i był kiepski zasięg, w lte na wsiach znikał całkowicie, gdzie w innym telefonie nie było problemu, najlepsze gdy pokazywał zasięg 2 krechy ,ktoś stał obok i nie dało się dodzwonić, w mieście czasem były 3 kreski ale nigdy full... przesiadłem się ma s22 ultra z myślą że będzie lepiej ,niestety bez rewelacji, zazwyczaj zasięg 1-2 kreski to max ,w iPhonie 3-4 kreski i lte aż miło,dodam że gdy jest zasięg dobry ,pokazuje lte to internet ledwo i tak działa, w dużym mieście nie ma problemu żadnego, także to jest mój ostatni samsung jaki zakupiłem, a miałem ich trochę, ale ja chce użytkować telefon normalnie a nie że nie można z niego dzwonić.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_FQ8ACt4 @Mickor @xAp0x @damivi   Cześć

No cóż, ja ze swojej strony nie mogę narzekać na zasięg, co prawda rzadko mam full kresek ale to dlatego że nadajnik jest trochę ode mnie, ale podobny zasięg jest na innych telefonach domowników oraz domowym routerze z internetem mobilnym.

0 Like
Members_FQ8ACt4
Apprentice
Opcje

czy to wersja 512 gb?

0 Like
lesiu77
First Poster
Opcje
U mnie to samo się stało note 10 stracił zasięg.w styczniu jeszcze działał normalnie.zauważyłem że w lutym była jakaś aktualizacja i to chyba od tego czasu nie mogą się do mnie dodzwonić jak i ja nie umię
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lesiu77  Cześć

Telefon całkowicie stracił zasięg?

Raczej to nie będzie problem po ostatniej aktualizacji. Próbowałeś ponownie uruchomić telefon?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lesiu77, na początek zresetuj ustawienia sieciowe (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych) oraz wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
PawełG_
First Poster
Opcje
U mnie Note 10+ nawalił w tym roku w czerwcu. Po powrocie z zagranicy zaczął gubić zasieg. Niby pokazywał kreski zasięgu, ale nie można było dzwonić ani dodzwonić się. Raz był internet raz nie. Tel już po gwarancji. Zaniosłem do serwisu. Trzymali 2 tyg telefon. Dowiedziałem się ze problem z modułem lte, że go zresetowali i że działa normalnie. Przy okazji zleciłem wymianę baterii. Ucieszyłem się, bo telefon miał być jak nowy. Lecz problem z zasięgiem lte powrócił. W centrum miasta jeszcze ok. Ale mieszkam na obrzeżach miasta i ciągle jestem poza zasięgiem. Poza miastem to już można zapomnieć o zasięgu. Chyba telefon na złom.
0 Like