Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10 plus problem z zasięgiem

(Temat utworzony: 26-02-2022 05:44 PM)
5849 Wyświetlenia
damivi
Explorer
Opcje

Witam mam problem z samsungiem notę 10 plus . Chodzi kartę sim i zasięg nie mogę dzwonić wysyłać SMS-ów , do mnie też nie mogą się dodzwonić. Napiszę tak raz jest raz nie ma i tak przerywa. W teście w samsung members sieci wszystko jest wporzadku. Z innymi kartami sim jest tak samo . Resetowałem tel i dalej to samo . Mógłbym prosić o pomoc . Dziękuję pozdrawiam

26 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@damivi Witam. Czy ten problem występuje tez po przełączeniu na 3G i 2G? I czy telefon był w ostatnim czasie w serwisie na jakiejś naprawie?
damivi
Explorer
Opcje
Witam tak też występuje telefon nie był naprawiany dodam że robiłem wipe cache partition nie pomogło to zrobiłem hard reset
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hard Reset rozumiem że też nie pomógł?
0 Like
damivi
Explorer
Opcje
Tak nie pomógł , dodam że skala sieci obok baterii pokazuje pełny zasięg dziwne to to wszystko
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Profilaktycznie zmieniłbym kartę sim na nową. Jeśli to nie pomoże to musisz udać się do serwisu na diagnozę. Obstawiam na jakiś problem z połączeniem anteny z płytą, lub usterkę na samej płycie głównej. I jeszcze jedno czy twój telefon do dual sim?
damivi
Explorer
Opcje
Karta sim w innym tel działa normalnie
0 Like
damivi
Explorer
Opcje
I inne karty sim jest to samo
0 Like
damivi
Explorer
Opcje
A jak tel wyłączę włączę to jest zasieg po jakimś czasie nie ma potem jest i tak cały czas
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czyli jest to usterka na płycie, albo połączeniu z anteną. Tu raczej nic sam nie zdziałasz resetem telefonu. Tylko musisz udać się do serwisu. Rozumiem że telefon kupiłeś jako nowy nie od kogoś? Więc raczej odpada jego blokowanie przez sieć?