Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10+ etui clear view cover - rysuje?

(Temat utworzony: 09-01-2020 08:04 PM)
2100 Wyświetlenia
grando007
First Poster
Opcje

Witam,

Od polowy grudnia uzywam note 10+ z w/w etui. Zauwazylem ze dosc mocno rysuje sie prawa strona wyswietlacza na styku z przezroczysta(goly plastik kontra wyswietlacz) czescia obudowy.

Czy ktos ma podobnie? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Slato i wszystko jasne. Klapka w etui dla S10 ma pokrycie na całej powierzchni.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Żeby zobrazować problem z etui Clear View Cover dla modeli Note10 oraz Note10+ przygotowałem grafikę z zaznaczonym miejscem, w którym mogą powstawać rysy (czerwona linia). Plastik bezpośrednio dotyka wyświetlacza w miejscu załamania przezroczystej części klapki. Dodam, że w moim przypadku po blisko czterech miesiącach użytkowania zauważalne są drobne ryski na prawym brzegu fabrycznej folii. Dodam, że telefon noszę przeważnie w torbie więc "ocieranie się" klapki o wyświetlacz jest minimalne. Bardziej mogą być narażone osoby, które noszą np. telefon w kieszeniach spodni. Jeżeli do tego dostanie się jakaś twardsza drobinka lub piasek to efekt może być jeszcze bardziej widoczny choć w tym wypadku taka sama sytuacja może wystąpić w przypadku każdego innego otwieranego etui z klapką.

Note10-Clear-View-Cover-rysy.jpg

PawelW_
Explorer
Opcje

u mnie tak wygląda problem po kilku godzinachu mnie tak wygląda problem po kilku godzinach

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelW_, sprawdzałeś czy w miejscach, gdzie powstały rysy etui nie posiada nierówności lub zadziorów? W Twoim wypadku rysy są bardzo widoczne i w dodatku są dosyć sporych rozmiarów. Jeżeli powstały w ciągu kilku godzin to zdecydowanie coś jest nie tak.

0 Like
PawelW_
Explorer
Opcje

Nie ma  zwrotow etui nie ma zadnego okresu zwrotu prawo konsumenta brandshopu w kielcach nie obowiazuje.

Bylem przekonany ze taka firma nie pozwala sobie na pozostawienie klienta z problemem tego typu.

Kolejny telefon Iphon...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelW_, prawo do odstąpienia od umowy kupna obowiązuje wyłącznie w przypadku zawarcia umowy na odległość tzn. przy zakupie przez Internet z dostawą do domu. Jeżeli kupiłeś etui w sklepie to możesz skorzystać z gwarancji producenta lub z rękojmi sprzedawcy.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Etui dla S10 nie mają okienek. Powierzchnia klapki pokryta warstwą zabezpieczającą na całej powierzchni, więc krawędzie się nie stykają.

Nie mam jak zrobić zdjęcia, więc wrzucam grafikę producenta.

S10.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Vel1
Pioneer
Opcje

Z moich obserwacji wynika, że etui jest dobrze zaprojektowane,  ale założenie technologiczne się nie sprawdza. Jak wszyscy zauważyli chodzi o ten plastik szybki etui.  Gdy zamykamy etui przy naturalnym "klapnięciu ", owa plastikowa krawędź opiera się na prawej krawędzi etui, ma podparcie-zamek i nie styka się z wyświetlaczem telefonu.  W praktyce przykładowo w kieszeni, lub gdy nadciśniemy mocniej na klapkę,  krawędź plastikowa zsuwa się z podparcia krawędzi etui i szlifije bok wyświetlacza telefonu. Wynika to z tego, że grzbiet etui jest elastyczny,  aby można było go otwierać,  ale nie na tyle sztywny,  aby uniemożliwić przesuwanie boczne klapki etui. Dlatego jest jak jest. Posiadam takie etiu, ale narazie leży w szufladzie.  Jak dla mnie, końcówka szybki powinna być fabrycznie podklejona na gorąco cienkim paskiem materiału,  takim z jakiego wykonana jest wewnętrzna cześć etui, lub klapka powinna być płaska bez zaokrąglenia. Reklamacja nic tu nie da. Etui wykonanie jest z materiałów bardzo dobrej jakości,  ale praktyka rządzi się swoimi prawami. 

Zbigniew_zibi
First Poster
Opcje

U mi tę stało się tak samo. Myślałem że to moja wina, ale widzę że problem jest szerszy .

W takim razie również będę reklamował etui, a Samsung powinien się wstydzić, że tak drogie etui jest tak niedopracowane.

0 Like
Slato
First Poster
Opcje

Wątpliwa jest też twardość wyświetlacza skoro potrafi go zarysować plastik.

0 Like