09-01-2020 08:04 PM
Witam,
Od polowy grudnia uzywam note 10+ z w/w etui. Zauwazylem ze dosc mocno rysuje sie prawa strona wyswietlacza na styku z przezroczysta(goly plastik kontra wyswietlacz) czescia obudowy.
Czy ktos ma podobnie?
12-01-2020 11:51 PM
@Slato i wszystko jasne. Klapka w etui dla S10 ma pokrycie na całej powierzchni.
13-01-2020 09:30 AM
Żeby zobrazować problem z etui Clear View Cover dla modeli Note10 oraz Note10+ przygotowałem grafikę z zaznaczonym miejscem, w którym mogą powstawać rysy (czerwona linia). Plastik bezpośrednio dotyka wyświetlacza w miejscu załamania przezroczystej części klapki. Dodam, że w moim przypadku po blisko czterech miesiącach użytkowania zauważalne są drobne ryski na prawym brzegu fabrycznej folii. Dodam, że telefon noszę przeważnie w torbie więc "ocieranie się" klapki o wyświetlacz jest minimalne. Bardziej mogą być narażone osoby, które noszą np. telefon w kieszeniach spodni. Jeżeli do tego dostanie się jakaś twardsza drobinka lub piasek to efekt może być jeszcze bardziej widoczny choć w tym wypadku taka sama sytuacja może wystąpić w przypadku każdego innego otwieranego etui z klapką.
13-01-2020 09:57 AM
u mnie tak wygląda problem po kilku godzinach
13-01-2020 10:14 AM
@PawelW_, sprawdzałeś czy w miejscach, gdzie powstały rysy etui nie posiada nierówności lub zadziorów? W Twoim wypadku rysy są bardzo widoczne i w dodatku są dosyć sporych rozmiarów. Jeżeli powstały w ciągu kilku godzin to zdecydowanie coś jest nie tak.
13-01-2020 03:08 PM
Nie ma zwrotow etui nie ma zadnego okresu zwrotu prawo konsumenta brandshopu w kielcach nie obowiazuje.
Bylem przekonany ze taka firma nie pozwala sobie na pozostawienie klienta z problemem tego typu.
Kolejny telefon Iphon...
13-01-2020 03:14 PM
@PawelW_, prawo do odstąpienia od umowy kupna obowiązuje wyłącznie w przypadku zawarcia umowy na odległość tzn. przy zakupie przez Internet z dostawą do domu. Jeżeli kupiłeś etui w sklepie to możesz skorzystać z gwarancji producenta lub z rękojmi sprzedawcy.
13-01-2020 03:44 PM
Etui dla S10 nie mają okienek. Powierzchnia klapki pokryta warstwą zabezpieczającą na całej powierzchni, więc krawędzie się nie stykają.
Nie mam jak zrobić zdjęcia, więc wrzucam grafikę producenta.
16-01-2020 09:14 AM — edytowano 16-01-2020 10:06 AM
Z moich obserwacji wynika, że etui jest dobrze zaprojektowane, ale założenie technologiczne się nie sprawdza. Jak wszyscy zauważyli chodzi o ten plastik szybki etui. Gdy zamykamy etui przy naturalnym "klapnięciu ", owa plastikowa krawędź opiera się na prawej krawędzi etui, ma podparcie-zamek i nie styka się z wyświetlaczem telefonu. W praktyce przykładowo w kieszeni, lub gdy nadciśniemy mocniej na klapkę, krawędź plastikowa zsuwa się z podparcia krawędzi etui i szlifije bok wyświetlacza telefonu. Wynika to z tego, że grzbiet etui jest elastyczny, aby można było go otwierać, ale nie na tyle sztywny, aby uniemożliwić przesuwanie boczne klapki etui. Dlatego jest jak jest. Posiadam takie etiu, ale narazie leży w szufladzie. Jak dla mnie, końcówka szybki powinna być fabrycznie podklejona na gorąco cienkim paskiem materiału, takim z jakiego wykonana jest wewnętrzna cześć etui, lub klapka powinna być płaska bez zaokrąglenia. Reklamacja nic tu nie da. Etui wykonanie jest z materiałów bardzo dobrej jakości, ale praktyka rządzi się swoimi prawami.
11-02-2020 01:35 PM
U mi tę stało się tak samo. Myślałem że to moja wina, ale widzę że problem jest szerszy .
W takim razie również będę reklamował etui, a Samsung powinien się wstydzić, że tak drogie etui jest tak niedopracowane.
11-02-2020 01:38 PM
Wątpliwa jest też twardość wyświetlacza skoro potrafi go zarysować plastik.