Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10+ etui clear view cover - rysuje?

(Temat utworzony: 09-01-2020 08:04 PM)
2099 Wyświetlenia
grando007
First Poster
Opcje

Witam,

Od polowy grudnia uzywam note 10+ z w/w etui. Zauwazylem ze dosc mocno rysuje sie prawa strona wyswietlacza na styku z przezroczysta(goly plastik kontra wyswietlacz) czescia obudowy.

Czy ktos ma podobnie? 

0 Like
21 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @grando007 na forum. Korzystam z etui Clear View Cover w telefonie Galaxy Note10+. Na wyświetlaczu mam założoną oryginalną folię i jest zdecydowanie bardziej porysowana w miejscu zamykania etui czyli dokładnie tam gdzie wskazałeś. Podejrzewam, że samo etui nie będzie w stanie zarysować wyświetlacza a jedynie znajdującą się na nim folię. Rozumiem, że pisząc o rysach masz na myśli fabryczną folię? Etui mogłoby zarysować wyświetlacz w momencie kiedy pomiędzy klapkę a ekran dostałby się na przykład piasek.

Slato
First Poster
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem. Prawa krawędź telefonu jest juz mocno porysowana. Mam zamiar zgłosić reklamację.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Slato, co masz na myśli pisząc prawa krawędź telefonu? Porysowany jest wyświetlacz czy znajdująca się na nim fabryczna folia?

0 Like
Slato
First Poster
Opcje

Wyświetlacz, folię ściągnąłem jakiś czas temu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Slato, rozumiem. Jestem ciekawy jak do tego zgłoszenia reklamacyjnego odniesie się serwis. Daj znać po wizycie w serwisie.

PawelW_
Explorer
Opcje

Witam u mnie też krawędź po stronie plastiku z etui porysowało, jak narazie folię.

Folia z pewnoscią nie ma paramerów twardości szkła na wyświetlaczu, nie mniej jednak sytuacja gdzie etui będące oryginalnym nie powinno zostawiać śladów na telefonie. Tymbardziej że teoretycznie zostało stworzone z zamysłem by chronić a nie rysować podczas normalnej ekspoloatacji.

Udam sie do brandshopu gdzie kupiłem oddam lub wymienie na inne bez krawędzi z plastiku.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelW_, koniecznie daj znać czy udało się wymienić etui.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

Zapytam z ciekawości.

Czy klapa etui dla Note 10 nie ma dodatkowej wyściólki od środka, która powoduje, że klapka nie dolega do krawędzi ekranu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Slato
First Poster
Opcje

Ma ale nie na calej powierzchni. Ekran jest rysowany przez plastikowe okienko po prawej stronie etui a dokłądniej jego krawędź.

0 Like