Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

klawiatura japońska

(Temat utworzony: 29-12-2018 02:44 PM)
1184 Wyświetlenia
Dalsharum
Apprentice
Opcje

Witam, czy w Note 9 brakuje systemowej klawiatury japońskiej z auto zastępowaniem i podpowiadaniem tekstu?

Może coś robię źle i nie potrafię włączyć poprawnie tej opcji. Normalnie zawsze wyglądało to tak, że dodawałam język w opcjach i cieszyłem się z możliwości pisania po japońsku.

Pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Czy jest to możliwe w telefonie flagowym? にほんご powinno odpowiadać 日本語

a nie nihongo jak na poniższym printscreen. 

Screenshot_20181228-164654_Samsung Internet.jpg

0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dodałem japoński jako język wprowadzania tekstu do klawiatury ekranowej i wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Dodaj język japoński kolejno w: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Język i wprowadzanie > Klawiatura ekranowa > Klawiatura Samsung > Języki i typy. Załączam zrzut ekranowy jak to wygląda u mnie.

nihongo.jpg

0 Like
Dalsharum
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedz.😀

No właśnie, w Galaxy 9 od żony robię tak i działa.

Mam prośbę o porównanie zrzutów, czy mamy dokładnie tak samo.

Zrzut:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Język i wprowadzanie > Klawiatura ekranowa > Klawiatura Samsung > inteligentne wpisywanie > automatyczne zastępowanie:

Myślę że spróbuje przywrócić ustawienia fabryczne. Może to coś zmieni.

Screenshot_20181229-092602_Samsung Keyboard.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma sprawy :winking-face:

Sprawdziłem podaną ścieżkę i mam dokładnie tak samo. Niestety nie mam innych wskazówek odnośnie rozwiązania tego problemu. Również posiadam Note9. Daj znać czy przywracanie ustawień fabrycznych pomogło.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Dalsharum zastanawiam się czy na początek nie spróbować resetu samej klawiatury?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
Dalsharum
Apprentice
Opcje
Reset klawiatury nie pomógł. Przywrócenie ustawień fabrycznych już tak. Pozdrawiam.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dalsharum, super! Dziękujemy za informację zwrotną. Wskazówka z pewnością przyda się pozostałym osobom szukającym pomocy.

0 Like