05-09-2020 03:43 PM
Witam, czy ktoś mi pomoże w rozwiązaniu sprawy dot. rozmowy telefonicznej wykorzystując "Głośnik" podczas wybierania rozmówcy.
Problem: podczas dzwonienia do kogoś wybieram - Głośnik aby np podczas jazdy samochodem porozmawiać i tu zaczyna sie problem. Otóż gdy jestem na głośnomówiącym to odbiorcę słyszę głośno i wyraźnie. Z kolei mnie odbiorca wcale nie słyszy. A gdy zacznę krzyczeć to słyszy mnie słabo. Co może być powodem?
Telefon Note9 zaktualizowany do wersji 10.
Był 3 razy resetowany tj ustawienia fabryczne - problem z rozmową na glośnik wciąż sie pojawia - ja słyszę odbiorca nie.
Kody serwisowe wykorzystane i kurcze zadnych problemow nie ma.
Włączałem dyktafon, myslalem ze problem jest powiązany i dyktafon nagrywa dzwiek bez problemu a z odtwarzaniem tez nie ma problemu.
Gdy przełączę sie z Głośnika na zwykłą rozmowę tj telefon do ucha to jest wszystko w porządku.
Suwaki ustawione na maxa.
W ustawieniach -> Telefon - wyczyszczono dane/pamięć to problem z głośnikiem podczas rozmowy dalej wystepuje. Ja słyszę a odbiorca mnie nie słyszy.
Sieć Orange. Z zasięgiem nie ma problemu.
Czy ktoś miał taki sam przypadek? Czy jest możliwość wyeliminowania usterki?
Pozdrawiam
05-09-2020 06:35 PM
Sprawdź czy wszystkie mikrofony działają prawidłowo. Wpisz na klawiaturze kod *#0283# i wykonaj test wszystkich mikrofonów. Po wybraniu konkretnego mikrofonu powiedz cokolwiek do telefonu. Po krótkiej chwili powinieneś słyszeć to co mówisz.
05-09-2020 08:31 PM
Witam
A wiec, przy:
Start:SPK_2nd Mic - nic nie słychać
Start:RCV_dualMic - slychac glos
Start:E/P: - slychac glos /słuchawki/
05-09-2020 08:51 PM
Przy SPK_2nd Mic powinno być słychać Twój głos. Skoro nic nie słyszysz to możliwe, że w mikrofonie wystąpiła usterka sprzętowa i dlatego rozmówcy nie słyszą Twojego głosu w trakcie rozmowy na głośniku. Sprawdź jeszcze działanie telefonu w trybie bezpiecznym. Możesz również wykonać hard reset, ale obawiam się, że mimo wszystko konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
05-09-2020 08:56 PM
ok dzieki za pomoc. tryb bezpieczny jak resety byly wykonywane.
Wyglada na to ze nie obejdzie sie bez serwisu.
Jeszcze raz dziekuje za pomoc.
05-09-2020 09:08 PM
Nie ma sprawy. Jeżeli zdecydujesz się na naprawę to daj znać czy po wizycie w serwisie wszystko funkcjonuje jak należy.
24-09-2020 02:31 PM
Witam.
Dzisiaj odebrałem telefon z serwisu i wszystko gra jak należy.
Głośnik podczas rozmowy działa
Dziekuje bardzo za pomoc.
Pozdrawiam
24-09-2020 03:07 PM
Dziękuję za informację zwrotną. Cieszę się, że udało się rozwiązać problem z pomocą serwisu. Pozdrawiam!