Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośnik w telefonie Note9 - problem

(Temat utworzony: 05-09-2020 03:43 PM)
1943 Wyświetlenia
bubu102
First Poster
Opcje

Witam, czy ktoś mi pomoże w rozwiązaniu sprawy dot. rozmowy telefonicznej wykorzystując  "Głośnik" podczas wybierania rozmówcy. 

Problem: podczas dzwonienia do kogoś wybieram - Głośnik aby np podczas jazdy samochodem porozmawiać i tu zaczyna sie problem. Otóż gdy jestem na głośnomówiącym to odbiorcę słyszę głośno i wyraźnie. Z kolei mnie odbiorca wcale nie słyszy. A gdy zacznę krzyczeć to słyszy mnie słabo. Co może być powodem?

Telefon Note9 zaktualizowany do wersji 10.

Był 3 razy resetowany tj ustawienia fabryczne - problem z rozmową na glośnik wciąż sie pojawia - ja słyszę odbiorca nie.

Kody serwisowe wykorzystane i kurcze zadnych problemow nie ma.

Włączałem dyktafon, myslalem ze problem jest powiązany i dyktafon nagrywa dzwiek bez problemu a z odtwarzaniem tez nie ma problemu.

Gdy przełączę sie z Głośnika na zwykłą rozmowę tj telefon do ucha to jest wszystko w porządku.

Suwaki ustawione na maxa.

W ustawieniach -> Telefon - wyczyszczono dane/pamięć to problem z głośnikiem podczas rozmowy dalej wystepuje. Ja słyszę a odbiorca mnie nie słyszy.

Sieć Orange. Z zasięgiem nie ma problemu.

Czy ktoś miał taki sam przypadek? Czy jest możliwość wyeliminowania usterki?

Pozdrawiam

0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź czy wszystkie mikrofony działają prawidłowo. Wpisz na klawiaturze kod *#0283# i wykonaj test wszystkich mikrofonów. Po wybraniu konkretnego mikrofonu powiedz cokolwiek do telefonu. Po krótkiej chwili powinieneś słyszeć to co mówisz.

bubu102
First Poster
Opcje

Witam

A wiec, przy:

Start:SPK_2nd Mic  - nic nie  słychać

Start:RCV_dualMic - slychac glos

Start:E/P: - slychac glos /słuchawki/

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przy SPK_2nd Mic powinno być słychać Twój głos. Skoro nic nie słyszysz to możliwe, że w mikrofonie wystąpiła usterka sprzętowa i dlatego rozmówcy nie słyszą Twojego głosu w trakcie rozmowy na głośniku. Sprawdź jeszcze działanie telefonu w trybie bezpiecznym. Możesz również wykonać hard reset, ale obawiam się, że mimo wszystko konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
bubu102
First Poster
Opcje

ok dzieki za pomoc. tryb bezpieczny jak resety byly wykonywane. 

Wyglada na to ze nie obejdzie sie bez serwisu.

Jeszcze raz dziekuje za pomoc.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma sprawy. Jeżeli zdecydujesz się na naprawę to daj znać czy po wizycie w serwisie wszystko funkcjonuje jak należy.

0 Like
bubu102
First Poster
Opcje

Witam.

Dzisiaj odebrałem telefon z serwisu i wszystko gra jak należy.

Głośnik podczas rozmowy działa :smiling-face:

Dziekuje bardzo za pomoc.

Pozdrawiam

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację zwrotną. Cieszę się, że udało się rozwiązać problem z pomocą serwisu. Pozdrawiam!

0 Like